Дългове над 2000 лв. тормозят българите, показва анализ за тенденциите

...
Дългове над 2000 лв. тормозят българите, показва анализ за тенденциите
Коментари Харесай

Варненци са най-задлъжнялите хора в България

Дългове над 2000 лева тормозят българите, демонстрира разбор за трендовете на пазара на необслужвани вземания. Средният размер на необслужваните задължения понижава, защото през първата половина на предходната година сумата е била 3000 лева.

Най-големи са просрочените отговорности на варненци – приблизително 3150 лева, следват ги софиянци с 2856 лева, а на трето място по мярка на неприятните заеми и дължими сметки са плевенчани с 2647 лева В града под тепетата размерът на просрочените отговорности е приблизително 1786 лева, демонстрират данни на компания за събиране на вземания. Дела на хората с просрочие на сметки или заеми е максимален в София – 15,5%, в Пловдив е 9%, а във Варна – 5,8%. Най-малък е в Кърджали – под 1%, оповестява “Труд ”.

В първите два месеца на 2020 година се следи интензивно погасяване на отговорностите, като хората главно сплотяват отговорностите си или теглят заем, с цел да изплатят всички насъбрани неплатени сметки.

Консултантите регистрират мощен януари във връзка с събираемостта, което е казус, защото краят на дългия декемврийски празничен интервал обичайно е обвързван с финансови усложнения за семействата при започване на идната година.

Най-много на брой изпаднали в просрочие са българите сред 40 и 49 години. Те изпитват усложнение с изплащането приблизително на 2700 лева Групата сред 30 и 39 години съставляват 25% от общия брой на длъжниците. Най-сериозен – над 2900 лева, е междинният размер на вземането от хората сред 50 и 59 години, които съставляват 22% от всички длъжници. Най-малък е делът на най-възрастните – над 70-годишни, които не са съумели да платят заем в междинен размер от малко над 1100 лева Българите до 29 години с непогасени заеми са под 7% от длъжниците и имат да дават под 900 лева

Българите сред 40 и 49 години със заеми съумяват да се издължат за 27 месеца, а най-младите за приблизително 23 месеца.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук .
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР