Дълготрайното повишаване на номиналния ефективен валутен курс на еврото може

...
Дълготрайното повишаване на номиналния ефективен валутен курс на еврото може
Коментари Харесай

Ако еврото продължи да бъде скъпо...

Дълготрайното повишение на номиналния ефикасен валутен курс на еврото може да навреди на икономическото възобновяване на Еврозоната и да затрудни задачата на Европейската централна банка да повдигане инфлацията. Това се показва в документ на Европейската комисия, представен от Ройтерс.

Документът, забелязан от организацията, е бил квалифициран на 16 септември от комисията за разискванията на финансовите министри на Еврозоната в понеделник. Европейска комисия показва, че еврото е поскъпнало с към 7,5 % в номинално дейно изражение сред февруари и август 2020 година.

Допълнително значително повишаване на еврото ще носи забележителен риск за растежа на валутния съюз и инфлацията в подтекста на нежното възобновяване. В взаимозависимост от аргументите за повишаването, продължително покачване с 5% на номиналния ефикасен валутен курс може да се свърже с понижаване на растежа на брутния вътрешен артикул с минус 1,1 % до минус 0,9 % след една година и понижаване на инфлацията с минус 0,8 на 100 до 0,5 % се показва в документа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР