Дългото стоене пред компютъра води до по-висока вероятност за еректилна

...
Дългото стоене пред компютъра води до по-висока вероятност за еректилна
Коментари Харесай

Внимание, мъже: Дългото стоене пред компютър убива ерекцията

Дългото стоене пред компютъра води до по-висока възможност за еректилна дисфункция. Според изследване, показано в сп. Andrology, потреблението на компютър може да утрои вероятността за еректилна дисфункция.

Учените от Морския медицински университет в Шангхай (Китай) настояват, че вследствие от седенето се понижава производството на фоликулостимулиращ хормон, който дружно с тестостерона взе участие в репродуктивната функционалност при мъже и дами, и при производството на сперматозоиди при мъже.

Ниските равнища на хормона способстват и за понижено либидо, ниска сила и нараснал риск от стерилитет.

Проблемите с производството на фоликулостимулиращ хормон пораждат заради нарушавания на интензивността на хипоталамуса в мозъка – региона, обвързвана с хомеостазата на организма и половата функционалност.

При липса на физическа интензивност мозъчната функционалност се нарушава. Според проучване на Калифорнийския университет застоялият метод на живот води до изтъняване на някои мозъчни области – рисков фактор за когнитивни увреждания и деменция.

Заседналият метод на живот може да докара до други здравословни положения, причиняващи еректилна дисфункция.

При незадоволителна физическа интензивност силата в организма не трябва изразходвана, което води до повишаване на телесна маса и струпване на мазнини. Затлъстяването е предразполагащ фактор към редица патологични положения като диабет 2, хипертония, високи равнища на холестерол, киселини, проблеми с черния дроб и рак.

Диабетът и сърдечно-съдовите болести са свързани с притока на кръв към пениса и са вероятен извършител за еректилна дисфункция.

При диабет е допустимо и увреждане на нервните кафези към пениса.

В случаи на проблеми с черния дроб като цироза се смъкват равнищата на тестостерон - предразполагащ фактор за проблеми с ерекцията.

Други фактори за възникването на еректилна дисфункция са на психично равнище. Стресът и тревогата въздействат на функционалността на кръвоносните съдове и притока на кръв към пениса. Депресията води до понижени равнища на тестостерон, а

антидепресантите могат да доведат до намалено либидо и еректилна дисфункция.

Проблемите с ерекцията имат психически последствия за мъжете, в това число липса на убеденост и ниска самокритика, написа puls.bg. Дълготрайната еректилна дисфункция води до понижено психическо и обществено богатство – нараснал е рискът от меланхолия, както и от тревога. Възникват и проблеми с колегата – липса на доверие, чувство за непривлекателност и незадоволеност.

За намаление на риска от еректилна дисфункция се предлага постоянната физическа интензивност, която да усъвършенства издръжливостта и функционалността на сърдечно-съдовата система. Благодарение на спорта се усъвършенства и психологичното здраве поради освобождението на серотонин и ендорфини.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР