Дългото чакане да видим Григор Димитров отново на корта приключи.

...
Дългото чакане да видим Григор Димитров отново на корта приключи.
Коментари Харесай

С доста пот Гришо прескочи първия капан в Монте Карло

Дългото очакване да забележим Григор Димитров още веднъж на корта завърши. След близо месец без мачове, първата ни ракета стартира присъединяване си на мощния Мастърс в Монте Карло против французина Пиер-Юг Ербер.

Първият сет беше много слаб за българина, който имаше много компликации на сервиса си и на два пъти не съумя да удържи подаването си. Това в последна сметка му коства загубата с 3:6.

Във втория сет Димитров излезе изменен на корта, беше доста по-концентриран и на собствен ред осъществя два пробива, с цел да може да изравни резултата в сетовете до 1:1 след 6:2 в своя изгода.

Това е първи мач за двамата, като до момента са се срещали единствено на двойки и там преимуществото е на Ербер. Сега обаче е време за среща на сингъл, а всички дефинират Гришо за огромния любимец.

Този мач можете да гледате непосредствено в ефира на Mtel Sport. GONG.BG ще го следи за вас в текстови формат по-надолу в този материал:

-----------------------------------

МАЧЪТ НА ЖИВО:

Трети сет:

6:4 - С класа и жанр Димитров затвори гейма, сета и мача в своя изгода. Макар и след тежкото начало, той би на нула в последния гейм и след 2:1 в своя пола е в третия кръг на шампионата в Монте Карло.

5:4 - Ербер направи това, което зависи от него, с цел да остане в мача. Той взе завързания девети гейм, като Димитров имаше своите шансове, само че в последна сметка българинът ще сервира за успеха.

5:3 - Гришо затвърждава пробива и се приближава единствено на гейм от крайния триумф. Сега Ербер ще сервира за оставане в мача.

4:3 - И отново Григор пробива! Много съсредоточена игра от него, стигна до две благоприятни условия за пробив, осъществя втората и отново е напред с пробив.

3:3 - Димитров изпусна необикновен късмет! Той направи първи неуверен сервис-гейм от много време насам, гарниран и с двойна неточност. В последна сметка даде на два пъти благоприятни условия на противника да го пробие, Ербер употребява втората и върна пробива - 3:3.

3:2 - Пробив за Григор! Страхотен гейм, който мина през редица обрати. Димитров получи опция да пробие, само че противникът му я отрази. Впоследствие Ербер на два пъти имаше преимущество, само че на собствен ред българинът избави точките. Той получи и втора опция за пробив, при която оптимално затрудни французина и той прати топката в мрежата.

2:2 - Още един равносилен гейм, в който Димитров завоюва с повече централизация. Стигна се до няколко дълги разигравания, само че те бяха в интерес на Димитров и в последна сметка той изравни за 2:2.

1:2 - Ербер повежда в резултата след мощен собствен сервис-гейм. Димитров оказа опозиция, само че в последна сметка французинът действаше съсредоточено и поведе в резултата.

1:1 - Отново доста мощна и съсредоточена игра на Димитров на личен сервис. Той беше праволинеен и даде единствено точка на съперника си, с цел да изравни резултата в геймовете на 1:1.

0:1 - Ербер повежда в третия сет, откакто с доста тъга удържа подаването си. Гришо водеше с 30:15, само че противникът му на два пъти откри линиите, с цел да осъществя точки, в това число и в решителния миг.

Втори сет:

6:2 - Григор изравнява резултата в сетовете след мощен собствен сервис гейм. Така мачът навлиза в решителна трета част!

5:2 - Втори пробив за Гришо! Двамата с Ербер направиха доста забавен гейм, в който мобилизираната игра на българина му оказа помощ да стигне до две благоприятни условия за пробив. Той осъществя втората и поведе с два пробива и ще сервира за равнене на резултата в сетовете.

4:2 - Димитров затвърждава пробива! Отново доста съсредоточена игра от него, този път на лично подаване. Много добре пласирани удари от българина, Ербер е без опция да отговори.

3:2 - Пробив за Григор! Най-после българинът направи доста мощен и съсредоточен гейм при подаване на съперника! Той действаше безупречно при подаването на Ербер и получи две благоприятни условия за пробив, като осъществя още първата и води с пробив.

2:2 - Григор още веднъж самичък си сътвори проблеми, само че в последна сметка си завоюва подаването. Той поведе удобно, само че поради непредизвикани неточности се стигна до 40:40. След това обаче осъществя две хубави офанзиви след мощни сервиси и изравни резултата в геймовете.

1:2 - Димитров изтърва златен късмет за пробив! Българинът стигна до две благоприятни условия да пробие, само че и двата пъти противникът му сложи неразгадаеми задания от начален удар. Впоследствие, когато Ербер поведе и сервираше за гейма, Димитров направи непростима непредизвикана неточност и сдаде гейма.

1:1 - Григор изравнява. Той отново имаше леки съмнения при подаването си, само че и противникът му не беше на висота, което му разреши да изравни резултата в геймовете, давайки единствено точка на Ербер.

0:1 - Ербер продължава да тероризира българина на сервис с прелестно ориентиране. И отново му даде единствено точка, с цел да поведе с лекост с 1:0 във втория сет, а Димитров продължава с непредизвиканите неточности.

Първи сет:

3:6 - Григор губи сета! Втори пробив за французина, само че в тази ситуация българинът самичък се би. Той направи поредност непредизвикани неточности, като прати в навън или в мрежата три лесни топки. И това разумно му коства подаването и в последна сметка и сета.

3:5 - Ербер продължава да се доближава към успеха в сета. Отново сервисът му беше енигматичен ребус за Димитров, макар че не беше мощен. Отделно отбраната на французина работеше съвършено и взе всички дълги разигравания в гейма. И към този момент е единствено на гейм от успеха в частта.

3:4 - Бърз гейм и на сметката на Димитров, той не даде нито точка на противника.

2:4 - Ербер затвърди пробива си с хубаво гейм на свое подаване. Той даде единствено точка на българския си противник и продължава да води решително.

2:3 - Бърз гейм за Димитров. Гришо имаше потребност от безапелационен триумф на личен сервис, като е даде нито точка на противника си. Продължава обаче да изостава с пробив.

1:3 - Ербер затвърждава пробива. Получи се оспорван гейм, Гришо пласира няколко положителни удара, само че в последна сметка противникът му устиска подаването си и поведе с 3:1.

1:2 - Лошо! Пробив за Ербер! Първи проблеми в подаването на Димитров, което в последна сметка докара до точка за пробив за французина. При нея, Гришо изсили форхенда си и той излезе в навън. Така той загуби подаването си.

1:1 - Пиер-Юг Ербер обаче отвърна по отговарящ метод и даде единствено точка на своето подаване на Григор Димитров. Резултатът е подравнен.

1:0 - Гришо стартира по свръхестествен метод, като не даде никакъв късмет на противника и го победи на нула на личен сервис.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР