Дългото 2,5 км мостово съоръжение Франсис Скот Кий (Francis Scott

...
Дългото 2,5 км мостово съоръжение Франсис Скот Кий (Francis Scott
Коментари Харесай

Автомобилен мост в Балтимор рухна, удари го товарен кораб

Дългото 2,5 км мостово оборудване " Франсис Скот Кий " (Francis Scott Key Bridge) в американския град Балтимор, щата Мериленд, рухна във водата, откакто товарен транспортен съд се блъсна в него, заяви телевизионният канал " Фокс Балтимор ", представен от Ройтерс.

Автомобили са паднали във водата под моста. Властите се пробват да спасят минимум седем души, които са в заплаха.

Корабът се е блъснал в моста към 01:30 ч. локално време, като се е възпламенил, преди да потъне.

" И двете платна на Междущатска магистрала-695 в сектора на моста са затворени за придвижване. Трафикът се пренасочва ", оповестиха транспортните управляващи в Мериленд.

Кметът Брендън М. Скот и ръководителят на окръга Балтимор Джони Олшевски обявиха, че екипите на службите за незабавна помощ са задействани и правят избавителни интервенции.

Спасителите търсят минимум седем души, за които се счита, че са във водата, сподели пред АП към 03:00 ч. ръководителят на пресцентъра на пожарната работа на Балтимор Кевин Картрайт.

По думите на Картрайт службите са получили позвънявания на телефон 911 към 01:30 ч., като им е било обявено, че транспортен съд, който е отплавал от Балтимор, се е блъснал в една от колоните на моста, след което тя е рухнала. Няколко автомобила са се движели на моста сега на рухването.

" Нашият приоритет в този момент е спасяването на тези хора ", сподели Картрайт, имайки поради падналите във водата. Той сподели още, че е прекомерно рано да се каже какъв брой хора са наранени от рухването на моста.

" Ситуацията е тежка ", посочи Картрайт.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР