Дългосрочните договори на т.нар. американски централи в Маришкия басейн са

...
Дългосрочните договори на т.нар. американски централи в Маришкия басейн са
Коментари Харесай

Красимир Ненов: Увеличаването на цената на въглища ще бъде понесено от НЕК


Дългосрочните контракти на така наречен " американски централи " в Маришкия басейн са структурирани по подобен метод, че повишението на изкупната цена на употребяваните от тях въглища ще бъде понесено от Националната електрическа компания (НЕК). Това съобщи по БНР изпълнителният шеф на " Контур Глобал Марица-изток 3 " Красимир Ненов.

За скок в цената на въглищата упорстват миньорите от района, които приготвят и митинг в София. Ненов съобщи, че централата има интерес от непоклатимост в мините. " Увеличението на цената на въглищата ще бъде понесено от Националната електрическа компания поради на настоящите ни контракти, защото нашата централа не печели от нарастването на цената и не губи от нарастването на цената. Това, от което сме заинтригувани, е да има стабилно произвеждане в " Мини Марица-изток ".

Реалната облага на другата американска централа – " AES Гълъбово ", от преференциалните цени в дълготрайните контракти за изкупуването на създадената от нея сила, е доста по-малка от всекидневно цитираните цифри, разяснява в изявление за БНР изпълнителният шеф на централата Иван Цанков.

" Когато стартира да се приказва за нашите цени съответно, излиза, че облагата, поради лихви, налози и такси, е почти от порядъка на към 50 % – много огромна. Печалбата, отнесена към активите, т.е. към вложенията, които са направени, е едвам в границите на 5 %, което е безусловно съизмеримо с всички други бизнеси ".

Цялото изявление на Юлияна Корнажева с Красимир Ненов и с Иван Цанков можете да чуете от звуковия файл на интернет страницата на БНР: http://bnr.bg/post/100961975/kr-nenov-uvelichavaneto-na-cenata-na-vaglishta-shte-bade-ponesena-ot-nek

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР