Дългоочакваното завръщане на 36-годишния Гаел Монфис в Тура стана факт

...
Дългоочакваното завръщане на 36-годишния Гаел Монфис в Тура стана факт
Коментари Харесай

Това ли е краят? Нова контузия накара Монфис да се откаже след само 6 изиграни гейма в Маями

Дългоочакваното завръщане на 36-годишния Гаел Монфис в Тура стана факт на Мастърса в Индиън Уелс, където ветеранът възобнови игра след близо 7 месеца отвън кортовете. Положението за тогавашния номер 6 обаче надалеч не се оказа толкоз розово, откакто той загуби от Джордан Томпсън и в желанието си да е в игра все по-често, се включи на Чаланджъра във Финикс, само че преклони глава още в откриващия си мач.

Днес пък французинът трябваше да излезе на корта в Маями, с цел да даде старт на акцията си на втория Мастърс шампионат за сезона, само че физическото му положение за следващ път го съобщи и той прекрати присъединяване си в мача след 6 изиграни гейма против сънародника си Уго Юмбер - 3:3 и отричане. По този метод младият тенисист продължава към втория стадий в надпреварата и ще срещне Миомир Кецманович, до момента в който бъдещето в спорта за " Ла Монф ", който през предишния октомври стана татко, наподобява извънредно нестабилно.

Двубоят започва с високоскоростни замени от главната линия, при които очевидно по-опитният тенисист имаше превес, откакто успяваше доста по-добре да пласира своите отигравания и скоропостижно се поздрави с пробив в актива си. Отговорът на международния номер 78 обаче не закъсня и той реализира незабавен рибрейк, след който възвърне паритета, само че за голямо страдание на всички ни, Монфис се отхвърли прибързано, взимайки решение да не рискува със положението на китката си, която очевидно му създаваше сериозен дискомфорт. С това си отдръпване от срещата някогашният номер 6 изравнява върха за най-вече загуби на равнище АТР след отричане, като към този момент има 24 такива случаи в кариерата си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР