Дългоочакваното обединяване на ДСБ и Да, България вече започна по

...
Дългоочакваното обединяване на ДСБ и Да, България вече започна по
Коментари Харесай

ДСБ, Да България и БЗНС се обединиха за общи действия в Перник

Дългоочакваното сливане на ДСБ и " Да, България " към този момент стартира по места, а в Перник към тях се включи и Български земеделски народен съюз.

Общинските управления на трите партии в миньорския град разпространиха декларация, в която декларират, че започват дейна работа посредством поредност от взаимни дейности по съответни дела и политики на територията на общината и региона и декларират, че сплотяваме напъните си за продължение на политиката на партиите си за консолидация на демократичната общественост.

С периодически изяви пред медиите те имат намерение да осведомят обществеността по настоящи тематики, засягащи публични връзки и процеси в община Перник и региона, които не са намерили съответното решение или са решени в ущърб на жителите и общността.

Трите партии заявяват, че ще оферират съответни решения и ще сезират виновните институции, както и че ще работят за създаване на същинска демократична опция на сегашния олигархичен модел на ръководство на локално равнище.

Отворени сме за съдействие с организации с поредно отстоявани демократични и европейски позиции, потвърдили готовността си да се борят за постигането на изброените по - горе цели, се споделя още в декларацията.

Новото обединяване е изброило и задачите, които желае да реализира:

- Установяване на демократична и правова държава;
- Силна и самостоятелна правосъдна власт;
- Възвръщане на образа и доверието в институциите и изключително на Парламента;
- Гарантиране неприкосновеността на частната собственост;
- Конфронтация с корупционния модел на ръководство и завладяването на държавната власт на национално и локално ниво;
- Иновативен напредък, гарантиране свободата на предприемачеството и споделен просперитет;
- Демонополизация на главните браншове на стопанската система и незабавни дейности в поддръжка на междинния и дребен бизнес;
- Свобода на словото, свободни и самостоятелни медии;
- Възстановяване на парламентарната република като метод на действие на страната като последна цел,

Работим от един месец, незабавно след основаване на структурата на " Да, България " в Перник. Идеята е да заявим поддръжка в напъните за обединяване на демократичната общественост и настройките на локалните организации за това. Даваме образец за това, че въпросът с това обединяване би трябвало да се слага и от по-низовите структури, а освен на равнище централни управления. Местните организации са по-близо до действителния темп на общността, разяснява пред OFFNews Галина Димитрова, ръководител на общинската организация на БЗНС-Перник.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР