Дългоочакваният момент за всички футболни фенове настъпи. Днес е големият

...
Дългоочакваният момент за всички футболни фенове настъпи. Днес е големият
Коментари Харесай

Финалът на Световното по футбол НА ЖИВО: Франция - Хърватия

Дългоочакваният миг за всички футболни почитатели настъпи. Днес е огромният край на Световното състезание по футбол 2018 . За най-ценното отличие за всеки футболист ще спорят два европейски тима - Франция и Хърватия.
На пръв взор доста неочакван край, само че поради показаното това са тимовете, които най-вече заслужават да играят във финалния дуел. Битката на " Лужники " започва в 18 часа българско време и ще може да я следите НА ЖИВО в Sportlive.bg .
Това е първи край на Хърватия на Световно състезание, а също така се трансфораха и в първия балкански тим, който съумява да се класира. " Шахматистите " изиграха три следващи мача с продължения,два, от които победиха посредством дузпи. На полуфинала отстраниха Англия с гол в продължението на Марио Манжукич. Ако тимът на Златко Далич успее да премине още една преграда, най-важната, ще остане вечно в историята. Воденото от Лука Модрич " златно потомство " има капацитета за това историческо достижение, откакто Марио Манджукич и Иван Ракитич имат в сметките си голове, маркирани във финали на. Интересно е, че Хърватия е тимът с най-нисък рейтинг, стигнал до край на Световно състезание (20-о място). Модрич обаче се е потвърдил като един от най-хубавите плеймейкъри на планетата, а съгласно експертите също има шансове за " Златната топка ", в случай че изкове успеха над Франция.
" Петлите " въпреки това си спомнят още изгубения край на Европейското преди две години на домашна сцена. " Петлите " още преди старта на шампионата бяха определяни като един от огромните любимци. Преди две години те се изявиха мощно на Европейското състезание, макар изненадващата си загуба от Португалия във финала. След това съставът на Дешан стана още по-силен, а в този момент в състава е Килиан Мбапе, който самичък може да реши ориста на всяка една среща. Може самоуверено да се каже, че Килиан Мбапе е най-талантливият млад състезател в актуалния футбол. 19-годишният нападател на Пари Сен Жермен, закупен от Монако за невероятните 182 млн. евро, показва фантастична игра в Русия и несъмнено за него няма престижи, откакто стана огромният воин в 1/8 финала против Аржентина, в който вкара два гола и проработи дузпа. Мбапе има неповторимата опция, в случай че стане воин и във финала, скоро да получи и " Златната топка ".Интересен факт към дуела е, че Хърватия към момента няма победа над Франция. Двата отбора са изиграли пет мача между тях, като " петлите " имат 3 победи, а два пъти двата отбора са стигали до тъждество.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР