Дългоочакваният гастрол на Софийската филхармония в Златната зала на Музикферайн

...
Дългоочакваният гастрол на Софийската филхармония в Златната зала на Музикферайн
Коментари Харесай

Българска музика ще звучи през май в Златната зала на Музикферайн - Виена

Дългоочакваният гастрол на Софийската филхармония в Златната зала на Музикферайн – Виена ще се състои през май. Гостуването, което трябваше да се състои през декември, беше отсрочено поради локдауна в Австрия. На 17 май в най-престижната музикална зала в света ще прозвучат гротескната сюите " Бай Ганьо " от Веселин Стоянов, Славянски танци №2 и №8 от Дворжак и Пета симфония от Чайковски.

" Сюитата на Веселин Стоянов демонстрира най-красивото от българската музика, съчетано с неповторима оркестровка в духа на най-хубавите европейски обичаи от първата половина на 20 век, като съумява да съчетае привидно несъчетаеми неща – да вземем за пример във втората част - " Бай Ганьо във Виена ", виенският валс минава по един майсторски вълнуващ метод в неудържима ръченица. А изпълнената с горест и носталгия последна част – " На село " може да накара и най-коравосърдечния бежанец да пожелае да се завърне в родината.” - споделя шефът на Софийската филхармония маестро Найден Тодоров, който е и диригент на концерта.

Гостуването в Музикферайн е резултат от извънредно сполучливия концерт на Филхармонията през декември 2019 и е третото в историята на Националния оркестър.

И този път събитието е под патронажа на Президента на Република България.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР