Дългоочакваният авторски концерт - предпремиера, на пловдивскиямузикант и композитор Стоиц

...
Дългоочакваният авторски концерт - предпремиера, на пловдивскиямузикант и композитор Стоиц
Коментари Харесай

Стоиц Гъдев представи първата си предпремиера на новия си авторски концерт

Дългоочакваният авторски концерт - предпремиера, на пловдивскиямузикант и композитор Стоиц Гъдев - пиано се състояот 20.30часа снощивКапана. Ценителите на музиката чуха само и единствено авторски композиции за пиано, изсвирени от самият Стоиц Гъдев.Той излезе на сценатасам, без поддържащи музиканти, без плейбеци, сингбеци и мидита. Всичкосе случва вреално време, а създателят сампредставя композициите си.

Стоиц Гъдеве роден в град Пловдив. Потомствен музикант е. Започва да учи пиано на 4 години. Най-голяма заслуга за музикалното му обучение и просвета изиграва неговият татко Иван Гъдев – извънреден музикант и пианист, който демонстрира на Стоиц основите на класическата музика и джаз стандарти. Стоиц стартира да работи като пианист от ранните си юношески години, като натрупва богат опит като реализатор.

Свири с едни от най-хубавите музиканти вБългария. По-късно стартира да свири в реномирани клубове и хотелски вериги в Европа, Азия и Африка, като наповечетоот тези места го назначават откакто печели състезания. Има издадени 15 албума с авторска музика. Сам аранжира и записва творбите си. В продължение на 25 години работи и като студиен музикант. Пише най-вече инструментали - модерна класика за пиано и поп музика.

Рамките на академичността в музиката са му тесни и по тази причина избира самичък да открива закономерностите в композицията.Музиката му ев присъщ жанр, в койтореалноне може да се отреди преобладаваща роля на нито един род.

Стоиц Гъдев ще направи още една предпремиерав родния Пловдив, преди огромния концерт.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР