Дългоочакваните джаз вечери в Благоевград ще се проведат в зала

...
Дългоочакваните джаз вечери в Благоевград ще се проведат в зала
Коментари Харесай

Дългоочакваните Джаз вечери с гостуващи групи в петък и събота ще бъдат в зала “П.Яворов”

Дългоочакваните джаз вечери в Благоевград ще се проведат в зала „ Пейо Яворов “ поради прогнозата за утежняване на метеорологичните условия и предстоящите превалявания.

Днес тъкмо в 20.00 часа под светлините на прожекторите на сцената ще излезе композиторът и пианист Антони Дончев, който ще показа пред благоевградска аудитория плана „ На крачка от мистерията “, основан да съчетае два свята на безкрайност – този на обичайния български фолклор и на импровизацията, музиката на момента.

Меломаните ще чуят кристалните гласове на София Янева и Христина Ненкова, и виртуозните инструменталисти Валери Димчев, Веселин Катерински и Орхан Гюзелев. За техни сътрудници са определени музиканти, които основават днешния образ на джаза и импровизационната музика като Венцислав Благоев, Михаил Иванов и Стоил Иванов.

Популярният тромпетист, композитор, аранжор и учител Михаил Йосифов на 10 юни ще събере на сцената в зала „ П. Яворов “ млади музиканти в плана “Новините в джаза ”. Групата на Мишо Йосифов, дружно с негови сегашни и някогашни студенти от НМА " Проф. Панчо Владигеров ", ще показа богат репертоар от джаз, блус, фънк и латино пиеси, измежду които са и красивите авторски композиции от дебютния им албум “Първа емисия ”, който от пролетта на тази година групировката презентира с поредност от концерти в страната.

След Бургас, Варна, Пловдив и София, “Новините в джаза ” гостуват и в Благоевград. Любителите на хубавата музика ще чуят и един от двамата надарени вокалисти на „ Новините в джаза “ - Лъчезар Кацарски, който е роден в Благоевград. “Новините в джаза ” са надарен, млад септет с два изключителни взаимно допълващи се вокала – слънчевият, ухилен глас на Велека Цанкова и мощният, цялостен с живот тембър на Лъчезар Кацарски.

По време на концерта групировката ще показа част от пиесите в албума, както и известни песни от разнообразни жанрове, аранжирани за “Новините в джаза ” от Мишо Йосифов. Очакваме Ви на 9,10 юни, тъй като хубавата музика, атмосферата и заниманието не могат да се опишат, те би трябвало да се преживеят. Мястото е зала „ Пейо Яворов!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР