Дългоочаквани български заглавия ще може да видим в продължението на

...
Дългоочаквани български заглавия ще може да видим в продължението на
Коментари Харесай

Гледаме филм за Петя Дубарова на София филм фест в Пловдив

Дългоочаквани български заглавия ще може да забележим в продължението на София Филм Фест в Пловдив, което следва от 14 до 24 май. Част от програмата в LUCKY Дом на киното ще станат три арт кино лентата, за които пловдивчани към този момент нямат самообладание. Фестивалът се организира благодарение на Община Пловдив.

Голям интерес провокира „ Петя на моята Петя “ - роман за трансформиралата се в легенда поетеса Петя Дубарова. Подходът в основаването на кино лентата е да свърже бъдещето с предишното. Историята е построена върху връзките и паралелите сред две тийнейджърки от друго време: Петя Дубарова и Петя Монова. Едната е дръзка и съвременна, а другата – както е показана във кино лентата – мъдра и митична.

Пълнометражният дебют на Павел Веснаков „ Уроци по немски “ получи интернационално самопризнание в края на 2020 – международната му премиера беше на кинофестивала в Кайро, където изпълнителят на основната роля Юлиан Вергов беше почетен с премията за най-хубав артист. Игралният му дебют „ Уроци по немски “ споделя за два дни от живота на мъж на междинна възраст, изгубил своята еднаквост и решил да емигрира от България. Никола се пробва обезверено да възвърне връзките си с всички свои обичани хора единствено ден преди да отпътува.

В програмата е включен и филмът „ Житие “ с Иван Бърнев. В него тринадесетгодишно момче бяга от у дома след гибелта на майка си и се сприятелява с безработния Иван, който се трансформира в негов ангел-пазител.

Билетите ще са в продажба на касата на LUCKY Дом на киното всеки работен ден след 16 часа и в почивните след 11:00. Цените са 8лв, 6 лева за учащи и пенсионери, предлага се и карта за 5 прожекции на цена от 35 лева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР