Дългоочакваната тестова мрежа Holesky в блокчейна на Етериум ще бъде

...
Дългоочакваната тестова мрежа Holesky в блокчейна на Етериум ще бъде
Коментари Харесай

Ето защо бе отложен старта на дългоочакваната тестова мрежа на Етериум

Дългоочакваната тестова мрежа Holesky в блокчейна на Етериум ще бъде пусната със забавяне заради противоречие в параметрите.

Въпреки това, откакто бъде пусната в деяние, съгласно информацията мрежата е подготвен да се трансформира в най-големия тестнет в мрежата.

Изследовател на Етериум , Protolambda, разпознава повода за неправилното настройване като включване на непознати данни в погрешен файл. Освен това е обявено за несъответствия в някои параметри на форка, което е довело до срив в мрежата.

Стартирането на тестовата мрежа Holesky беше пренасрочено за идната седмица след консенсус сред разработчиците и клиентите на Фондация Етериум. Важно е да се означи, че това отсрочване не е обвързвано с опасения по отношение на размера на мрежата и тестовата мрежа ще продължи да действа съгласно първичния проект.

“ “, изясни Паритош, член на DevOps на Фондация Етериум.

Holesky, която се готви да бъде най-експанзивната тестова мрежа на Етериум, има за цел да усъвършенства опциите за тестване на смарт контракти. Разполагайки с 1.46 милиона валидиращи нода, мрежата ще има двойно по-голям потенциал от майннета, в който понастоящем се намират към 700,000 нода.

Значението на Holesky се състои в това, че дава на разработчиците на Етериум постоянна платформа за тестване на децентрализирани приложения, допълваща съществуващите благоприятни условия като Sepolia и Goerli.

Някои разработчици срещнаха компликации с тези платформи заради по-малките им набори от валидатори. Очаква се увеличеният мащаб на Holesky да даде на разработчиците средства за осъществяване на изцяло тестване на тяхната инфраструктура и ъпгрейди в среда, отразяваща главната мрежа на Етериум.

Този самодеен метод има за цел да разпознава и в профил проблемите с мащабирането в тестовата мрежа, преди те да окажат въздействие върху блокчейна на Етериум, като по този метод проправи пътя за по-устойчива децентрализирана екосистема.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР