Дългоочакваната реконструкция на бул. „Дунав” тръгва до края на тази

...
Дългоочакваната реконструкция на бул. „Дунав” тръгва до края на тази
Коментари Харесай

Тръгва дългоочакваният ремонт на бул. Дунав в Пловдив

Дългоочакваната реорганизация на бул. „ Дунав” потегля до края на тази година със средствата, които община – Пловдив получава от Европейски Съюз по Оперативна програма „ Околна среда”.

Подмяната на магистралния тръбопровод с отклоненията и възобновяване на пътната настилка са включени в плана за Водния цикъл, който се извършва от предходната година.

До няколко дни ще бъде подписан контракт с консорциум,чийто главен сътрудник е компания „ ПИМК”, сподели зам.-кметът Пламен Райчев.

Ремонтът коства близо 20 млн. лв.. Общината е осигурила от своя бюджет 1,8 млн. лв. за главното преасфалтиране на бул. „ Дунав” до края на Брезовско шосе.

Пламен Райчев се надява, че строително – монтажните работи ще стартират при започване на декември. Той обаче акцентира, че сега се работи на няколко основни булеварда в Пловдив и не е подходящо да се затвори и част от бул. „ Дунав”.

„ Постоянно се извиняваме на жителите за неудобствата, които се основават поради ограничение на придвижването, само че няма по какъв начин да се прави ремонт без частичното прекъсване на трафика. Затова ще изчакаме с бул. „ Дунав”, с цел да не се основава транспортен хаос”, разяснява зам.-кметът.

От ВиК – ЕООД дават обещание до края на ноември да приключат с ремонтите на бул. „ Христо Ботев”, „ Копривщица” и Коматевско шосе, след което при удобно време може да стартира работата и на „ Дунав”.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР