Дългоочакваната процедура по кандидатстване за изграждането на фотоволтаици и слънчеви

...
Дългоочакваната процедура по кандидатстване за изграждането на фотоволтаици и слънчеви
Коментари Харесай

Домакинствата вече могат да кандидатстват за финансиране за фотоволтаици

Дългоочакваната процедура по кандидатстване за построяването на фотоволтаици и слънчеви съоръжения за БГВ по Плана за възобновяване и резистентност беше отворена, оповестява eranews.bg.

След като трябваше да бъде оповестена на 01.02.2023 година, индикативната дата бе изместена във времето напред, най-вероятно поради многото мнения и рекомендации, отправени по време на публичното разискване, а също по този начин и заради неналичието на постоянно държавно управление.

Очаква се над 4000 семейства да получат средства по програмата за построяването на фотоволтаични централи за лични нужи до 10 киловата с или без батерия за предпазване на силата или слънчева апаратура за битово горещо водоснабдяване, като за фотоволтаична централа се планува 30% самоучастие с оптимален размер  на финансиране от 15000 лева при оптималната стойност 21428.57 лева на централата и 6428.57 лева самоучастие, (бел. ред. ) или различно слънчева апаратура за БГВ с оптимален размер от 1960.83 лева, като същите се покриват на 100% от програмата.

Процедурата планува инсталацията да бъде построена със средства на потребителя, като след въвеждане в употреба и при изпълнени условия се изплаща по програмата за поддръжка за сила от възобновими източници за семействата.

Първото изискване, обаче, е да бъдете утвърдени, което изискване изисква подаването на цялостния пакет документи онлайн (кандидатства се само и единствено онлайн, бел. ред.) посредством дипломиран електронен автограф (КЕП). 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР