Дългоочакваната нова книга от авторката на Пеги Гугенхайм и мечтата

...
Дългоочакваната нова книга от авторката на Пеги Гугенхайм и мечтата
Коментари Харесай

Роман разказва за голямата любов на Екзюпери

Дългоочакваната нова книга от авторката на " Пеги Гугенхайм и фантазията за благополучие " – Софи Вияр излиза на 27 януари с логото на издателство Лемур.  1930. Когато младата художничка Консуело среща Антоан дьо Сент-Екзюпери на празненство, това е обич от пръв взор. Жизнерадостната латиноамериканка се трансформира в муза на енигматичния водач, който в действителност избира да написа и рисува. " Малкият принц " идва от неговите безсмъртни усеща към нея: Консуело е обичаната роза, която принцът желае да отбрани със стъклена камбана и за която той непрекъснато мисли.

Книгата прави Антоан прочут по целия свят, само че действителният живот с него е всичко друго, само че не и елементарен. Консуело се бори с изневерите му и се стреми най-сетне да излезе от сянката на известния си брачен партньор като сполучлива художничка, до момента в който Антоан не се впуска в предопределен разследващ полет над Средиземно море през 1944 година Авторката на романа, Софи Вияр е псевдоним на сполучлива немска писателка, журналистка и политолог. По време на едно пътешестване до обичания ѝ град Венеция, тя посещава сбирката на Пеги Гугенхайм. Очарована от нея и от историята на известната колекционерка на изкуство, Вияр написа романа " Пеги Гугенхайм и фантазията за благополучие ", който влиза в листата с бестселъри на Spiegel.

На огромен триумф се радва и идната ѝ книга – " Мадам Екзюпери и звездите на небето ", която към този момент е преведена на разнообразни езици и оповестена в редица европейски страни. През 2023 година и българските читатели ще могат да се насладят на завладяващия разказ. " Не е изненадващо, че аз самата боготворя " Малкият принц ". Когато чух, че книгата е основана в Лонг Айлънд, започнах да изследвам, тъй като постоянно съм свързвал Антоан с Франция - тъй че за какво внезапно Ню Йорк? Така за пръв път открих прочувствената любовна история на двойката дьо Сент-Екзюпери, която се простира съвсем по целия свят и се оказва доста тясно преплетена с историята на " Малкия принц ", споделя по отношение на историята на книгата си София Вияр.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР