Дълголетието винаги е била една от съкровените цели на мнозина.

...
Дълголетието винаги е била една от съкровените цели на мнозина.
Коментари Харесай

Да отпразнуваш 134-ия си рожден ден

Дълголетието постоянно е била една от съкровените цели на мнозина. Но малко на брой са тези, които съумяват да доживеят до 100, та даже и повече години.

В края на предходната седмица, на 25 юни, китайката Алмихан Сейти означи своя 134-и рожден ден . Така се бори за купите най-възрастен човек в Китай, само че и в света.

В документите на дамата за рождена година е написана 1886. Те обаче би трябвало да преминат през определяне на достоверността, с цел да може сигурно да се твърди, че рожденичката в действителност е най-възрастният човек, живял в миналото на тази планета.

كل عام وأنت بخير
The Daily Mail
A Uighur woman who was allegedly born in 1886 has reportedly celebrated her 134th birthday.
Chinese government news outlets claim that Almihan Seyiti is the most senior citizen in the country, though the authenticity of her birth records remains pic.twitter.com/QimefngN9h
— Mahmoud Aljazaery (@MahmoudJazairi) June 27, 2020
Ако информацията за дамата се окаже вярна, тя ще усъвършенства с цели 17 години рекордa на Кане Танака , която през януари навърши 117 и стана същинският дълголетник на света. Предишната носителка на купата е французойката Жана Луиз Калман, която умира през 2018 на 122 години.

A Uighur woman who was allegedly born in 1886 has reportedly celebrated her 134th birthday. Chinese government news outlets claim that Almihan Seyiti is the most senior citizen in the country, though the authenticity of her birth records remains to be verified. pic.twitter.com/qFTBQO9JoH
— Ram Ahgir (@RamAhgir2) June 27, 2020
Сейти е представител на общността на уйгурите - тюркска етническа група, обитаваща Северозападен Китай. Дори и върхът да й се размине, тя сигурно има с какво да се похвали - дълъг житейски опит и доста родственици и другари, които направиха и последния й рожден ден паметен.

Сейти се омъжва през 1903 година, когато е единствено на 17. Със брачният партньор й осиновяват момче и момиче. Живее в три века и е претърпяла две международни войни, написа Daily Mail.
 Коста Рика, Никоя, полуостровът на столетниците и кои са главните стъпки към дълголетието
Трите съществени стъпки към дълголетието

Не е единствено храна и стресът

И до през днешния ден тя е изцяло с разсъдъка си, пее, свири и се забавлява наедно с другите. Казва, че е в прелестно здраве, вижда и чува добре , за разлика от доста други хора, по-млади от нея с десетилетия. Единственият й проблем е, че към този момент не може да върви.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР