Дългогодишният вратар на Манчестър Юнайтед - Давид де Хеа, обяви

...
Дългогодишният вратар на Манчестър Юнайтед - Давид де Хеа, обяви
Коментари Харесай

Вратарят Давид де Хеа обяви раздялата си с Манчестър Юнайтед

Дългогодишният вратар на Манчестър Юнайтед - Давид де Хеа, разгласи в обществените мрежи, че напуща клуба.

Испанецът прекара 12 сезона на " Олд Трафорд ", в които бе корав титуляр и изигра общо 545 мача. Неговият контракт с клуба изтече на 30 юни и макар траялите договаряния с клуба за нов, до подобен не се стигна.

" Искам да изпратя прощално писмо до всички последователи на Манчестър Юнайтед. Бих желал да изразя своята непоколебима признателност и благодарност за любовта от последните 12 години. Постигнахме доста, откогато моят безценен сър Алекс Фъргюсън ме докара в този клуб. Изпитвах невероятна горделивост всякога, когато обличах тази фланелка, с цел да повеждам отбраната на тима, да съставлявам тази институция - най-големия клуб в света. Това беше чест, която се оказва единствено на няколко футболисти в света. Периодът ми тук беше паметен и сполучлив. Когато напуснах Мадрид, не мислех, че ще реализираме това, което направихме дружно. Сега е подобаващият миг да подхваща ново предизвикателство и да попадна още веднъж в нова среда. Манчестър постоянно ще бъде в сърцето ми, Манчестър ме е оформил и в никакъв случай няма да ме напусне ", написа Де Хеа.

От Манчестър Юнайтед също потвърдиха напускането на Де Хеа, който бе закупен от Атлетико Мадрид през 2011 година. По всяка евентуално испанецът ще бъде сменен от вратаря на Интер Андре Онана.

Като състезател на " алените дяволи " Де Хеа завоюва един път Лига Европа, един път Висшата лига, един път купата на Англия, както и два пъти купата на Лигата.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР