Дългогодишният шеф на районната организация на ГЕРБ в пловдивския район

...
Дългогодишният шеф на районната организация на ГЕРБ в пловдивския район
Коментари Харесай

Рокади в ГЕРБ-Пловдив, сменят ръководството

Дългогодишният началник на районната организация на ГЕРБ в пловдивския регион " Северен " Стефан Дедев ще бъде заменен. На извършеното нощес заседание на структурата за номинации той е получил 26 гласа, само че с 10 повече е събрал ръководителят на групата на ГЕРБ в Общинския съвет Йордан Илиев. За третия препоръчан - някогашния общински консултант Гошо Къчков, са вдигнали ръка 20 души. Йордан Илиев беше зам.-кмет на регион " Тракия " и в партията подозират, че адресната му регистрация е била заменена, с цел да измести Дедев.

Говори се, че градският водач Иван Тотев към този момент не го харесвал, а паметливи напомнят, че той пръв номинира Здравко Димитров за кмет на Пловдив. Дедев има два депутатски мандата зад тила си, беше преди време и зам.-кмет на регион " Северен ", а сетне и в борда на летище Пловдив.

С нов водач ще е и организацията в регион " Западен ", откакто досегашният началник Ясен Михайлов си е направил отказ при започване на съвещанието. " Изкарах два мандата, време е да се влее нова сила ", изясни Михайлов. Предложенията за нов ръководител са: районният кмет Димитър Колев и заместникът му Димитър Караилиев с по 27 гласа и съветникът Ангел Славов с 26.

Кметът на " Западен " Димитър Колев е номиниран за водач на районната организация на ГЕРБ.

За сегашния началник на партията в " Централен " и кмет на този регион Георги Стаменов са дали своят вот 95 на 100 от участниците в събранието. Номинации са получили и някогашният началник на летище Пловдив Спас Шуманов и общинският консултант Петър Ганев.

Кметът на пловдивския регион " Централен " Георги Стаменов е любимец да резервира и партийния си пост.

68 гласа в регион " Южен " е получил съветникът Георги Василев, който и все още води организацията там. Номиниран е и районният кмет Костадин Язов, само че за него са се оповестили 33-ма души. Язов завоюва изборите през 2019-а, откакто в предходния мандат единствено в този регион кметът беше не от ГЕРБ, а от Вътрешна македонска революционна организация. Този триумф обаче е бил регистриран като актив на Георги Василев, научи " 24 часа ".

Спуснатите от централата на ГЕРБ инструкции бяха за шефското място във всяка организация да има най-малко три оферти. В регионите " Тракия " и " Източен " обаче те не са били спазени и там единствените препоръчани са досегашните водачи и кметове Костадин Димитров и Иван Стоянов. " Готвим се за избори, въпреки че и на следващия ден да са, ние сме в кондиция. Като виждам по какъв начин се записват партии, несъмнено ще има предварителен избор, и то скоро ", разяснява Иван Стоянов.

Кметът на " Тракия " Костадин Димитров е единственият номиниран за водач на районната организация.

Направените номинации би трябвало да бъдат утвърдени от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР