Дългогодишният шеф на Националния исторически музей, а за кратко -

...
Дългогодишният шеф на Националния исторически музей, а за кратко -
Коментари Харесай

Зрителите На Бтв Не Вярват На Очите Си, Професор Божидар Димитров Най-Накрая Го Направи! Известният Историк Обяви, Че Започва

Дългогодишният началник на Националния исторически музей, а за малко - и министър в първия кабинет на Бойко Борисов съобщи, че това не означавало завръщането му в политиката, само че от думите му след това стана ясно, че в действителност не изключва подобен вид.

Не става дума единствено да дава препоръки в профил, ние и в този момент ги даваме към този момент година, но не ги извършват. Затова взехме това решение след предълги диалози, описа още проф. Димитров. Ставало дума за професори като него, изясни той.

" След 50-годишна работа се убедих, че и културно-историческото завещание е политика и по тази причина считам едно придвижване, което академични професори и от Българска академия на науките основахме преди 1 година - " Боянски клуб ", да го пробваме ", разкри историкът, който от два месец се пенсионира като шеф на Националния исторически музей.

Боянският клуб бил основан с концепция да лобира за приемането на разнообразни неща, свързани с културно-историческото завещание, само че не върви, изясни някогашният началник на НИМ. " Затова си мисля дали да не възродим традицията от 1935- 1940 година на така наречен професорски държавни управления ", сподели той. Става дума за държавни управления, формирани основно от професори, царят е бил интелигентен, по тази причина ги е правил, били са и положителни мениджъри, уточни проф. Димитров. Така щели да се пробват първо като придвижване, след това, в случай че решат, можело и като партия.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР