Дългогодишният проблем с водоснабдяването на село Ичера вече е решен.

...
Дългогодишният проблем с водоснабдяването на село Ичера вече е решен.
Коментари Харесай

Решиха проблем с водоснабдяването на Ичера

Дългогодишният проблем с водоснабдяването на село Ичера към този момент е решен. Община Сливен построи и вкара в употреба тръбен бунар, ситуиран в имот-общинска собствености нов тръбопровод. Водните количества от тях постъпват в действителен водопровод-тласкател до напорен водоем за селото. От там водата се разпределя гравитачно в уличната мрежа на обитаемото място.

„ Това е една от най-големите придобивки за ичеренци. Хората са доста удовлетворени, че към този момент имат постоянно качествена вода. Без вода беше като наказване “, сподели кметът на Ичера Иванка Кортезова, която благодари на кмета Стефан Радев и Общината за съдействието.

До създаване на тръбния бунар, според водоснабдителната скица на зареждане на Ичера с питейна вода, селото се водоснабдяваше от два каптажа - „ Извора “ и „ Студен бунар “. Те се намират на към 5 километра източно от обитаемото място.

През 1995 година в местносттаСтуден бунар от ВиК е построен нов водоизточник – речно водохващане с пречиствателна станция за питейни води. Получаваното количество вода беше извънредно незадоволително и неритмично, изключително през летните месеци, което бе сериозен проблем и стеснение за жителите и гостите на Ичера.Недостатъчното количество вода водеше до нередовно зареждане на пречиствателната станция.

Кметът Стефан Радев разяснява, че е задоволен от свършената работа и се радва за жителите на Ичера. С построяването на кладенеца и новия тръбопровод, самодейността за постоянното облекчаване на селото с питейна вода завърши сполучливо и проблемите са решени. Стойността на дейностите е 44400 лева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР