Дългогодишният проблем с водоснабдяването на част от населените места в

...
Дългогодишният проблем с водоснабдяването на част от населените места в
Коментари Харесай

Стартира дългоочакваният ремонт на ВиК инфраструктурата в село Совата

Дългогодишният проблем с водоснабдяването на част от обитаемоте места в община Свищов, който се задълбочаваше все по-сериозно и оказа отрицателно въздействие върху живота на жителите, към този момент намира своето решение.

В понеделник, на 31 октомври, започват спешните поправки на ВиК инфраструктурата и в село Совата, където ще се извърши подмяната на 1 км водопроводна мрежа в обитаемото място, на стойност 120 хиляди лв.. В съпоставяне с останалите обитаеми места от община Свищов, ситуацията в с. Совата, където две следващи години бе въвеждано бедствено състояние, е най-критично. Това бе и повода в края на месец юни кметът на Общината доктор Генчо Генчев да организира редица срещи и да изпрати настоятелно писмо до Министерство на регионалното развитие и Областния шеф на област Велико Търново, в което още веднъж ги сигнализира за безизходицата, в която се намират обитаемоте места. В писмото си, кметът на Свищов настоятелно акцентира, че е належащо незабавно, наложително и жизненоважно да се вземат ограничения за реконструкцията на довеждащия тръбопровод и амортизираната водопроводна улична мрежа в с. Совата. За наслада, упоритите старания доведоха до ползотворни резултати и намиране на решение за справяне с сериозната обстановка.

Благодарение на взаимната работа на институциите и дейната активност на общинския кмет по повод решение казуса с водоснабдяването, в село Българско Сливово към този момент завърши първият стадий от подмяната на хранителния и довеждащ тръбопровод, а в последния ден на месец октомври замяна на ВиК инфраструктурата започва и в село Совата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР