Дългогодишният оператор на Fox News Пиер Закжевски е загинал в

...
Дългогодишният оператор на Fox News Пиер Закжевски е загинал в
Коментари Харесай

Оператор на Fox News е убит при обстрел край Киев

Дългогодишният оператор на Fox News Пиер Закжевски е умрял в Украйна, откакто автомобилът му е обстрелван край Хоренка покрай Киев. При случая е тежко ранен и репортерът на американската телевизия Бенджамин Хол - той остава за лекуване в болница. 

" Пиер беше фотограф от военни зони, който отразяваше съвсем всяка интернационална тематика за Fox News, от Ирак до Афганистан и Сирия по време на дългата си работа за нас. Неговата пристрастеност и журналистически гений бяха несравними ", се споделя в позиция на основния изпълнителен шеф на Fox News Media Сюзан Скот. 

Изпълнителният редактор на Fox Джей Уолъс показва, че " постоянно е чувствал спомагателна убеденост, когато дойде на мястото на фотоси и види Пиер с камера в ръка ". 

Според Сюзан Скот - Закжевски е имал основен принос по време на евакуацията на цивилни жители от Афганистан през 2020 година, с цел да може сътрудниците на Fox News и техните фамилии да изоставен страната в сигурност. 

" Ужасяваща вест: операторът на Fox Пиер Закжевски е погубен в същата офанзива, при която е ранен кореспондентът ни Бенджамин Хол. Работил съм с Пиер доста пъти по целия свят. Той беше същинско богатство. Изпращам най-сърдечните си съболезнования на брачната половинка и фамилията му ", написа в Twitter журналистът Джон Робъртс. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР