Дългогодишният мениджър на Арсенал Арсен Венгер е очарован от силната

...
Дългогодишният мениджър на Арсенал Арсен Венгер е очарован от силната
Коментари Харесай

Арсен Венгер: Като гледам Бензема, си мисля, че и аз мога така

Дългогодишният управител на Арсенал Арсен Венгер е удивен от мощната форма на своя съотечественик в Реал Мадрид Карим Бензема. 34-годишният нападател не стопира да очарова и е любимец за “Златната топка ”.

“Бих споделил, че Карим е образец за просветеност и резултатност. Всичко, което той прави на терена, наподобява толкоз просто, само че в това време е много мъдро. Като го виждам, си мисля, че и аз бих могъл да върша същото. Бензема надушва ритъма на игра както никой различен ”, съобщи Венгер, до момента в който анализираше реванша против Манчестър Сити в ефира на beIN Sports.
 Арсен Венгер
Според него водачът на Реал е подобрил и физическото си положение: “Мисля, че преди своята 30-годишнина Бензема беше с 2-3 кг повече от нужното. Сега към този момент Карим е същински състезател и не е инцидентно, че сега той е един от тези двама-трима най-класни нападатели в света ”.

Венгер обърна внимание наклонността все по-възрастни играчи да стават все по-силни: “Виждаме нещо забавно из Европа сега: най-старите нападатели са най-ефикасни. Бензема, Левандовски, който е на 33 години и Ибрахимович, който е на 40 години, не стопират да бележат. Най-класните нападатели в Европа към този момент са по над 30 години. Те санкционират всяка неточност на отбраната ”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР