Дългогодишният кореспондент на bTV в Западна Европа и постоянен репортер

...
Дългогодишният кореспондент на bTV в Западна Европа и постоянен репортер
Коментари Харесай

Журналистът на bTV Десислава Минчева-Раул с отличие „Златно перо“ за международен кореспондент на годината

Дългогодишният сътрудник на bTV в Западна Европа и непрекъснат кореспондент за европейските институции Десислава Минчева-Раул бе отличена с влиятелния приз „ Златно перо “ на годишните награди на Съюза на българските публицисти (СБЖ).

Тя е гласът на bTV във Франция и Европейските институции

Със своята над 40-годишна история, премиите на Съюз на българските журналисти се връчват всяка година в разнообразни категории на български публицисти, които оставят ярка диря със своята активност.

Десислава Минчева-Раул получи признанието „ Кореспондент на българска медия в чужбина “ на гала, извършена през днешния ден в студио 5 на Българската национална телевизия. Опитният кореспондент на bTV Иван Филчев взе участие също и връчи премия за операторско майсторство и графичен дизайн. Събитието съответства с 23-ия рожден ден на bTV Новините, който всички публицисти от новинарската редакция на медията означават на днешния 18 ноември.

Снимка: bTV

„ Тази премия идва навръх рождения ден на bTV Новините и това ме прави доста щастлива. Мисля, че е самопризнание за опита ни да сътворяваме мащаб. Това е упоритост освен на bTV, а и на нашата медийна група CME, която участва интензивно в Централна и Източна Европа. Изключително горда съм, тъй като имам вяра, че се виждат нашите старания да гледаме в посоката, в която България върви - и това е Европа “, сподели Десислава Минчева-Раул.

Десислава Минчева-Раул ще бъде непрекъснат сътрудник на медията за европейските институции

Тя е измежду най-разпознаваемите лица на медията. Като публицист и програмен шеф към RFI (Радио Франс Интернационал - България), Десислава Минчева-Раул е посветила 10 години за битка в помощ на жертвите от тероризъм и срещу смъртното наказване като шеф " Комуникации " в AFVT (Френската асоциация на жертвите от тероризъм) и в най-значимата европейска неправителствена организация, работеща срещу смъртното наказване - ECPM ( " Заедно срещу смъртното наказване " ). 

Снимка: bTV

Снимка: bTV

От началото на месец юли 2023 година Десислава Минчева-Раул е непрекъснат сътрудник на bTV за европейските институции. Тя работи в екип със специфичното новинарско звено на CME, което включва опитни кореспонденти от водещите търговски малките екрани в България, Румъния, Чехия и Словакия. Кореспондентското бюро действа като база, от която публицистите отразяват тематиките за Европейски Съюз, НАТО и други европейски въпроси.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР