Дългогодишният кмет на столицата и бивш служебен премиер на България

...
Дългогодишният кмет на столицата и бивш служебен премиер на България
Коментари Харесай

Стефан Софиянски: Инвеститор може да се намери, но ако има единство в Левски

Дългогодишният кмет на столицата и някогашен длъжностен министър председател на България Стефан Софиянски разяснява пред " Тема Спорт " протичащото се в Левски. Политикът показа мнението си за миналото дерби с ЦСКА и напускането на Станимир Стоилов преди мача с алените. Той приказва още за управническата рецесия на " Герена " и може ли да се появи нов сериозен вложител, който ще изиска мажоритарния пакет акции на клуба.

Г-н Софиянски, Левски пропусна да победи ЦСКА за повторно през сезона. Как ви се видя дербито?

- Левски беше по-добрият тим и надали някой ще спори по този въпрос. Това ме радва, тъй като бях доста обезпокоен след напускането на Станимир Стоилов дали играчите ще играят по този начин, както се представяха под негово управление. Слава Богу направиха добър мач и не се сбъднаха терзанията ми. Очевидно е, че на двата тима им липсва завършващата фаза в играта. Не помня дали се стигна до чисти положения пред вратите. Особено Левски градеше офанзивите си до центъра и по-късно изчезваше всичко. Върху това би трябвало да се работи. За този мач, а и за нашето състезание мога да кажа, че доста ме подразни като ентусиаст титулярният състав на ЦСКА - без нито един български футболист. Не може по този начин! Какъв Централен състезателен клуб на армията си? Кой от тези играчи е бил боец? В Левски най-малко имаше четирима, а по-късно като смени влязоха още двама българи. Но и сините би трябвало да си сменят политиката. Необходимо е да се работи повече с родни футболисти. Дори от икономическа позиция е доста значимо. Затваряй парите в страната, плащай на българи. Не съм срещу чужденците, само че би трябвало да има смяна. Знам разпоредбите, които са наложени от Европейски Съюз, и че е мъчно. Но е належащо да се измисли нещо, в случай че бях аз, щях да съм го направил към този момент.
 Кампанията на Левски за дълга към Национална агенция за приходите зацикли съществено
Кампанията на Левски за дълга към Национална агенция за приходите зацикли съществено

Вижте детайлности

Изненада ли ви напускането на Станимир Стоилов?

- Напрежението се беше натрупало при него и то рано или късно щеше да избухне. Хубавото е, че Елин Топузаков е левскар и нямаше толкоз катаклизми около новия треньор. Това за обичта към клуба се отнася и за останалите - Наско Сираков, Мъри Стоилов, Ивков. С Иво сме персонални и положителни другари. За мен са необясними тези спорове, които се получиха. Не се пробвам да встъпвам в дълбочина за повода, само че ми е неприятно. Ако мога леко да се пошегувам - това е отражение на протичащото се в публичния живот и политиката. Днес ще имаме държавно управление, на следващия ден - не. Едните ядосани на другите и противоположното. Да се стегнат левскарите, да се съберат дружно и да не се вършат на политици.
 Младежа: Объркан съм, към този момент 6-ти ден Раев с нищо не ме е излъгал
Младежа: Объркан съм, към този момент 6-ти ден Раев с нищо не ме е излъгал

Вижте какво написа Любомир Костадинов

Може ли да се откри точната рецепта за това и клубът да се измъкне от тежката обстановка?

- Всичките, които загатнах, ги познавам. За всеки един от тях поотделно имам доста положителни усещания. Знам, че всички са тежки левскари като мен, само че аз съм малко по-тежък, тъй като съм по-голям на години и от по-рано съм почитател на тима (смее се). Казах, че всички ги познавам, и преднамерено не запитвам за аргументите, тъй като ми е болно. Иска ми се другите да им вдъхнем въодушевление и още веднъж да се съберат, с цел да работят за богатството на Левски.

Вярвате ли, че ще се откри нов вложител като " Юнайтед Груп ", който да изиска мажоритарния пакет акции на клуба?

- Нов вложител може да се откри, само че в случай че има единение в клуба. Никой няма да се отзове в това раздрано положение. Левски би трябвало да завоюва и квота за европейските шампионати. Миналата година малко се изненадах, когато Наско Сираков сподели, че не е толкоз значимо сините да вземат участие в тях. Иска ми се Левски да взе участие в евротурнирите, да направи съществени мачове, както с ПАОК предходната година, дай Боже, да се влезе в групите и тогава може да се откри по-сериозен вложител. Ще отворя една скоба и ще дам образец. В годините, преди да стартира рецесията в Украйна, " Газпром " се интересуваше от Левски. Питал съм тогава дали мога да оказа помощ по този въпрос. Няма да разясня с детайлности. Но фактът, че такава компания, която по това време беше спонсор на Шалке, е показала и най-малкия интерес, значи, че Левски има стойност. Но с цел да има такава, би трябвало да я покаже през днешния ден и да играе в Европа.
 Пламен Гетов: Някои хора считат, че са си изгубили времето да проследят ЦСКА - Левски
Пламен Гетов: Някои хора считат, че са си изгубили времето да проследят ЦСКА - Левски

Много хора потеглиха за София да гледат мача и са останали разочаровани, споделя той
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР