Дългогодишният кадър на БНТ и продуцент на предаването “Денят започва

...
Дългогодишният кадър на БНТ и продуцент на предаването “Денят започва
Коментари Харесай

Кошлуков махна продуцент на предаването Денят започва с култура


Дългогодишният кадър на Българска национална телевизия и продуцент на предаването “Денят стартира с култура” Весела Петрова от петък вечерта към този момент не е в екипа на предаването. Това се е случило след заповед, подписана от програмния шеф на Българска национална телевизия 1 Емил Кошлуков. За “нареждането” не са били осведомени нито генералният шеф на публичната телевизия Константин Каменаров, нито основният продуцент на медията.

В петък Кошлуков подписва документ, с който подрежда оптимизация на екипа на “Денят стартира с култура”. От съдържането му излиза наяве, че предаването което сега работи с два екипа и двама продуценти, би трябвало да се прави още веднъж от два екипа, само че единствено с един продуцент. Името му е опоменато – Васил Христов. Колежката му Весела Петрова обаче не попада в заповедта, което автоматизирано я изключва от “Денят стартира с култура”.

Петрова не е официално уволнена. “Няма заповед за уволняване, само че откакто не съм в екипа на предаването, не е ясно какво ще работя”, сподели тя пред Mediapool.

Весела Петрова е дълготраен кадър на Българска национална телевизия със стаж над 20 години в дирекция “Информация”. Тя взе участие в основаването на формата “Денят стартира с култура” преди седем години и от този момент е част от екипа на предаването.

За последно феновете я видяха на митинга в отбрана на предаването, когато Кошлуков опита да наложи цензура върху него.

На 22 януари екипът на " Денят стартира с просвета " разгласи в ефир декларация за оказвания напън върху предаването, след което публицисти и жители се събраха на митинг с искане за оставката на Кошлуков. По време на демонстрацията Петрова разкритикува изявленията на програмния началник на малкия екран и главно възраженията му против ниския рейтинг на предаването.

“Знаете по какъв начин се прави два часа жив ефир всеки ден. Работим и в събота и неделя, с цел да подготвим предаването за понеделник. А по отношение на рецензиите, че то било на елитарен език, няма по какъв начин да е различен при гостите, които каним ", сподели тогава тя.

Скоро по-късно Кошлуков е изискал от Петрова като продуцент да направи рейтингов разбор на предаването. При представянето му тя сравнила гледаемостта на “Денят стартира с култура” с това на предаването преди него – утринния блок на Канал 1, както и на това след него - “Здравето отблизо”. Разликите били дребни – няколко десети от %. В резултат Кошлуков обвинил Петрова, че не тя е правила разбора. Малко по-късно със заповедта от петък той в действителност в отстранява от предаването.

В края на януари стана ясно, че някогашният народен представител от " Новото време " Емил Кошлуков, чиято кариера в ръководството на медии минава през банкрутиралите тв канали ТВ 7 и Нюз 7 (финансирани от КТБ), както и в партийния тв канал на " Атака " – " Алфа ", е решил да се оправи с по-независимите гласове в Българска национална телевизия, като употребява претекста, че желае да увеличи рейтинга. Така да вземем за пример на " Денят стартира с просвета " било предложено да се преориентира към начин на живот тема. Опитът му бе посрещнат с митинги както от страна на екипа на малкия екран, по този начин и от страна на жители.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР