Дългогодишният главен продуцент на БНТ Роберт Ковачев обяви, че по

...
Дългогодишният главен продуцент на БНТ Роберт Ковачев обяви, че по
Коментари Харесай

Натиск за Банско предизвикал уволнението на продуцент от БНТ

Дългогодишният основен продуцент на Българска национална телевизия Роберт Ковачев разгласи, че по всяка възможност концепцията му да направи предаване в " Референдум " за втория ски въжен превоз в Банско довел до уволнението ми. " В последния миг бях извикан и ми беше обяснено, че такава тематика няма. Разговорът беше извършен пред доста очевидци, в това число членове на управителния съвет и шефа на дирекция „ Информация “ тогава. На моята имитация, че тази тематика не се прави за първи път, знаем кои са подобаващите посетители за нея, знаем, че не се прави елементарно и постоянно има външен напън, ми беше обяснено, че няма такава тематика ", съобщи Роберт Ковачев пред clubz.bg.
" Но знаете ли кое е най-трудното нещо в една телевизия, когато ти смъкват тематиката в последния миг? Да върнеш гостите. Аз трябваше да върна Боян Петров, светла му памет. Тогава той подходи с огромно достойнство. Каза единствено: „ Няма проблем, когато ни поканите – тогава. “ Казват, че нямало незаменими хора. Има – Боян Петров ", съобщи още Ковачев. Според него предходният началник на Българска национална телевизия Вяра Анкова на два пъти устоявала на сходен напън, само че новият шеф Константин Каменаров не съумял.
" Още преди Коледа м.г. Кошлуков се заяде с „ Денят стартира с просвета “ - че сме създали обзорна тематика за свободата на словото, вземайки мотив от тогавашната ранглиста на „ Репортери без граници “, съгласно която бяхме на 109-о място, в този момент 111-о. Започна да прави разбор на предаването. Втренчи се в него, тъй като има някаква доза свободомислие.
Нещата станаха напълно забележими, откакто направихме тематиката за „ Бялата книга “ за положението на българската публицистика, като отразихме всички мнения по въпроса, показахме и декларацията на в. „ 24 часа “, а аз споделих на сътрудниците да оставят тематиката отворена за последващи диспути. Тогава Кошлуков попита: „ А за какво не направихте материал и за книжките на вестник „ Телеграф “ за Иво Прокопиев? “, описа още Ковачев. Той добави, че ненапълно се усеща удовлетворен поради уволнението си и го усеща като комплимент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР