Дългогодишният директор на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров учреди

...
Дългогодишният директор на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров учреди
Коментари Харесай

Проф. Божидар Димитров учреди Национално движение Боянски клуб - Кан Кубрат

Дългогодишният шеф на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров учреди Национално придвижване " Боянски клуб - Кан Кубрат ". Основните задания, които придвижването си слага, са смяна на формата на ръководство на България от парламентарна към президентска република и понижаване на ролята на партиите. Димитров беше определен за ръководител на новосъздадената групировка, а в управлението и измежду редиците са Кубрат Пулев, Благой Рагин, Коцето Калки.

" Шуми Марица " вместо националния химн и клетва, която би трябвало да положат всички в редиците на така наречен " професорско придвижване ". При учредяването на новата групировка проф. Божидар Димитров уточни като най-големите проблеми на България неналичието на специалисти във властта и изчерпването на парламентарната република като форма на ръководство.
проф. Божидар Димитров, ръководител на Национално придвижване " Боянски клуб - кан Кубрат ": Неслучайно страните, които се развиват добре, са президентски републики. Там един човек взема решение, той назначава министрите и те идват с стратегии. И най-добре е тези министри да бъдат, както е било в България от 1935 година нататък, така наречен " професорски държавни управления " на цар Борис III.
Бившият шеф на Националния исторически музей сподели, че вижда себе си като индивида, който може да оглави президентска република. Направи и собствен прочит на политическата конюнктура в страната.

проф. Божидар Димитров, ръководител на Национално придвижване " Боянски клуб - кан Кубрат ": Не мога да кажа, че сега ръководството на България е неприятно, само че то е положително и бележи две години растеж - 4%, просто тъй като международната икономическа обстановка е доста добра.
" Професорското придвижване " разгласи, че ще работи за увеличението на този %, анулация на 3/4 от лицензионните режими, както и за понижаване на областите в България от 28 на 6. Намаляването на депутатските места до 100 също е измежду управническите визии на проф. Димитров.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР