Дългогодишният бодигард и приятел на президента Доналд Тръмп напуска Белия

...
Дългогодишният бодигард и приятел на президента Доналд Тръмп напуска Белия
Коментари Харесай

Дългогодишният бодигард на Тръмп подаде оставка

Дългогодишният телохранител и другар на президента Доналд Тръмп напуща Белия дом, съобщи самият дой, с което прекъсва траялата си десетилетия наред работа при милиардера.
Кийт Шилер, който е и публично шефът на интервенциите в Овалния кабинет съобщи пред Агенция Франс Прес, че е признателен за опцията да заема сходно място в историята, само че е време да продължи напред и да се върне във Флорида.
„ Ще бъде хубаво да погледна обратно след 10-15 години. Историческо е”, съобщи някогашният нюйоркси служител на реда, признавайки, че очевидно работата за държавното управление „ не е за него”.
Преди „ Ню Йорк Таймс” и Си Ен Ен оповестиха, че повода за напускането на Шилер се основава по-скоро на финансови аргументи. Това обаче е малко евентуално, защото докладите на Белия дом показват, че до момента Шилер е взел 130 000 $, с цел да последва Тръмп във Вашингтон, а годишното му заплащане на стойност 165 000 $ го трансформира в един от най-добре платените чиновници в Белия дом.
Кийт Шилер стартира работа към „ Тръмп организейшън” в края на 90-те години, където извършва ролята освен на защита, само че и на сателит и другар на шефа си.
Именно на него бе поверена задачата да съобщи персонално писмото, което приключи работата на Джеймс Коми като шеф на ФБР.
Оставката му е следващата от серията кадрови промени в Белия дом, които настанаха, откакто Джон Кели стана началник на кабинета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР