Дългогодишната вражда между врачанските мутри Стефан Иванов-Стефан Културиста и Радослав ...

Дългогодишната вражда между врачанските мутри Стефан Иванов-Стефан Културиста и Радослав

Война във Вършец! Ради Дългия преби Стефан Културиста, той му отмъсти с мутренска бригада /сензационно видео/

Дългогодишната омраза сред врачанските мутри Стефан Иванов-Стефан Културиста и Радослав Русинов-Ради Дългия подпали Вършец, научи организация BulNews. Информацията беше доказана от регионалната дирекция на полицията в Монтана.
Единствено медията ни се снабди със сензационно видео от нанесения побой.
В събота Ради Дългия отишъл в локалната дискотека „ Найттаун “, с цел да обясни за следващ път взаимоотношенията със своя конкурент. Още при влизането обаче той бил атакуван откъм гърба от Стефан Културиста. Започнал пердах, при който Ради Дългия пребил грубо агресора.
Две дни по-късно Стефан Културиста събрал още 3 мутри и нападнали пред заложна къща в града Ради Дългия. Свидетели на уличния пердах подал сигнал на тел. 112 и на мястото пристигнала полиция. Там заварили в тежко положение 42-годишния Ради Дългия с забележими следи от удари по лицето и тялото.
Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, осъществен е оглед, като потърпевшият е ориентиран за освидетелстване при правосъден доктор в МБАЛ "Д-р Стамен Илиев " в Монтана. Той отказал настаняване в болнично заведение.
Пред проверяващите Ради Дългия показал като причинители на побоя 47-годишния Стефан И., 38-годишния гражданин на Вършец Благовест Х., 36-годишния Николай С. от София и 31-годишния Димитър Л. от Монтана. От четиримата са снети пояснения и са арестувани в полицейския арест за период до 24 часа.
Скандалното е, че Благовест Х. е бил претендент за кмет на Вършец, притежател е на дискотеката, а сега е и общински консултант. Николай С. пък има конкурентна верига заложни къщи. Димитър Л. е чиновник в негов обект в Монтана. От видеото проличава, че локалният политик е измежду най-свирепите при нанасянето на ударите по падналия на земята мъж.
Ради Дългия и Стефан Културиста са известни в Северозапада със своите каузи. През юли 2013 година отново Стефан беше основен воин в всеобщ пердах във врачанския бар „ Карамел “. Тогава дружно със Соката, Цофъра, Акулата и Крокодила нападнаха друга компания и ядоха здрав бой.През юни 2016 година във Вършец взривиха лекия автомобил „ Мерцедес “, с който пътуваше Ради Дългия. Чист шанс избави врачанина от крах, а причинителят не бе открит.Една година по-късно Ради Дългия и Стефан Културиста бяха зрелищно арестувани при акция на ГДБОП. По неофициална информация в полицията имало голям брой сигнали, че групата се занимава с лихварство, изнудване и разпространяване на опиати.Очевидно смъртната омраза сред двамата няма да премине и по тази причина органите на реда и прокуратурата би трябвало незабавно да подхващат ограничения по усмиряване на ситуацията в курортното градче.
По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 131, алинея 1, т. 12 от Наказателен кодекс.

Източник: bulnews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg