Дългогодишен проблем, свързан с разлива на фекални води по една

...
Дългогодишен проблем, свързан с разлива на фекални води по една
Коментари Харесай

Изграждат канализация на проблемен участък в с. Белащица

Дългогодишен проблем, обвързван с разлива на фекални води по една от улиците на село е на път да откри своето решение. На сектор от 540 метра, който включва намираща се по средата на общински път септична яма, ще бъде построена канализация. За задачата е обезпечено общинско финансиране в размер на близо 80 000 лв.. Избран е контрол, а до края на тази седмица ще бъде избран и реализатор на обекта.
Това заяви кметът на община „ Родопи ” Павел Михайлов на среща с представители на Инициативен комитет, живеещи наоколо до региона. Хората показаха отвращение, че години наред този проблем се задълбочава, само че никой не обръща внимание. Освен неприятната миризма, отпадните води основават заплаха и от разпространяване на болести. Жителите на обитаемото място се притесняват, че с настъпването на дъждовния интервал обстановката ще стане още по-тежка.
 Дете се удави в септична яма Дете се удави в септична яма
Момченце на 2 години и половина се е удавило в септична яма в пловдивското село Белозем, съобщи кметът на селото Иван Тачев. Трагичният...
Септичната яма е с съдържимост към 100 кубични метра. Тя е построена през 80-те години на предишния век, с цел да обслужва живеещите в някогашния Военен блок, ситуиран на към 250 метра по-нагоре по улица „ Възраждане ”. През годините парцелите в близост се застрояват и непрекъснато към оборудването нелегално се причисляват нови семейства. „ Още на следващия ден община „ Родопи ” ще изпрати машина, която да почисти оборудването. Разходите ще бъдат за сметка на общинския бюджет ”, увери заместник-кметът Владимир Маринов. Очаква се още идващия месец строителството на канализацията в село Белащица да стартира.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР