Дългогодишен член на германска националистическа партия Алтернатива за Германия (AfD)

...
Дългогодишен член на германска националистическа партия Алтернатива за Германия (AfD)
Коментари Харесай

Дългогодишен член на "Алтернатива за Германия" прие исляма и напусна пост в партията

Дългогодишен член на немска националистическа партия " Алтернатива за Германия " (AfD) се отдръпна от партийния пост, който заемаше, откакто одобри исляма, съобщи " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Артур Вагнер бе член на провинциалното бюро на партията в провинция Бранденбург, Източна Германия. Говорителят на партията Даниел Фризе удостовери, че Вагнер се е отдръпнал преди две седмици (германски медии показват датата 11 януари) и сподели, че това е станало по персонални аргументи. Той добави, че е схванал, че Вагнер е приел исляма, едвам откакто той се отдръпнал от партийния пост.

Приемането на исляма " за Артур Вагнер е персонален въпрос, а за AfD в Бранденбург не е никакъв проблем... Но и в предизборната борба за Бундестага партията предупреждаваше за заплахата от ислямизация, " написа " Франкфуртер алгемайне цайтунг ". Партията постоянно говореше за рисковете, създавани от притока на мигранти и високата раждаемост измежду мюсюлманите в страната, а на плакати изписваше, че " Ислямът няма място в Германия ".

Изданието цитира Фризе, съгласно който в партията има " групи по ползи " за мюсюлмани, християни и хомосексуални.

Берлинският в. " Тагесшпигел " заяви през днешния ден, че Вагнер, който стана член на " Алтернатива за Германия " малко след основаването ѝ през 2013 година, в предишното е играел дейна роля в група, подпомагаща бежанците.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР