„Дълго време се развивахме, за да стигнем до момента, в

...
„Дълго време се развивахме, за да стигнем до момента, в
Коментари Харесай

БСП за финансирането на партиите: ГЕРБ и ДПС отварят вратата и гасят лампите

„ Дълго време се развивахме, с цел да стигнем досега, в който страната финансира партийните организации. В момента отварят вратата и гасят лампите. Когато някой даде средства за нещо, постоянно има частен интерес. Затова ние споделяме, че това е приватизация на политическия живот”. Това съобщи Пенчо Милков от Българска социалистическа партия в ефира на БТВ в границите на спор откакто ГЕРБ и Движение за права и свободи се схванаха за безкрайно финансиране на партиите от дарения и безвъзмездни офиси.

Относно предлагането на Движение за права и свободи да се вкара американския модел на финансиране, Милков разяснява, че той е основан на доста страници законодателство за лобизма и 200 година процедура във връзка с лобизма в Народното събрание в Съединени американски щати.

Халил Летифов от Движение за права и свободи съобщи, че с 1 лев дотация не е задоволително да се финансира една дребна политическа партия. Той не отхвърли, че ще се сътвори взаимозависимост сред бизнеса и партиите, само че по тази причина от Движение за права и свободи оферират финансирането да е обществено и да е ясно кой и против какво подарява.

Александър Иванов от ГЕРБ от своя страна не вижда нищо неприятно в това с пари с платени налози от бизнеса, които са очевидни и които ще бъдат проверявани от Сметна палата и Национална агенция за приходите, да се подкрепят партиите. „ Това е текст, който съществува от 2009 година, когато партийната дотация е била в доста дребен размер”, разясни Иванов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР