Дълго време съдбата на Tesla и репутацията на Илон Мъск

...
Дълго време съдбата на Tesla и репутацията на Илон Мъск
Коментари Харесай

Tesla постигна заветната си цел – 5 000 единици Model 3 за седмица

Дълго време ориста на Tesla и репутацията на Илон Мъск бяха свързани с това компанията да успее създаде 5 000 единици от Model 3 за една седмица. Тази цел към този момент е реализирана и компанията най-сетне може да отговори уместно на обвиняванията, че е просто играчка на милиардер, която няма никаква дълбочина и не е в положение да се конкурира с огромните производители на коли. Информацията за триумфа на Tesla беше оповестена в доклада за второто финансово тримесечие, като компанията удостовери слуха, че е произвела 5 031 бройки Model 3 за седем дни.



Още през юли 2017 година Мъск разяснява, че чака да успее да създаде 20 000 бройки Model 3 до месец декември. За страдание, многочислени индустриални проблеми, някои от които се дължат точно на прекомерно амбициозните периоди на ексцентричния милиардер, изкривиха проекта. Така, през няколко месеца компанията обявяваше, че ще доближи заветната кота, единствено с цел да се провали още веднъж.

Според Tesla второто тримесечие на годината е " най-продуктивното " в историята на компанията, като производството на Model 3 надвишава това на Мodel S и Model X взети дружно. Увеличаването на продуктивността се дължи на GA4, новата индустриална линия на Tesla, която се намира в палатка. Изявленията на публични лица обаче гласят, че макар че са издигнати в палатка, Model 3, които се основават там, са " толкоз положителни, колкото тези, които идват от линията GA3 ".

През второто тримесечие Tesla са доставили 40 740 автомобила. 18,440 от тях са Model 3, 10,930 Model S и 11,370 Model X, които съставляват останалите цифри. Компанията възнамерява до края на годината да достави още 100 000 модела S и X.

Компанията на Илон Мъск към този момент си сложи и нови цели за предстоящ напредък, които звучат не по-малко нереалистични от досегашните - до края на август компанията би трябвало да стартира да вади по 6000 Model 3 на седмица, a единствено линията GA3 да може да създава по 5000. Tesla също по този начин ще се стреми да осъществя чиста облага през втората половина на годината, макар променливата международна стопанска система.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР