Дълго време поддържахме тезата, че живеем в свят на застой

...
Дълго време поддържахме тезата, че живеем в свят на застой
Коментари Харесай

Харалан Александров: Атаката спрямо хазарта е автентична

Дълго време поддържахме тезата, че живеем в свят на застой и събитията от последната седмица ни изненадаха, има чувство за лек шемет. Това разяснява пред Българска национална телевизия общественият антрополог Харалан Александров.

По думите му е рано е да се каже какво се случва, само че страната настава в сфери, в които дълго време е отсъствала. Той даде образци със основаването на ВиК холдинга, мненията по фиска, хазарта. " По отношение на бизнеса с лотарията, това е изключително събитие, което не създава артикули, а е вяра и фикция, наподобява на събиране на налог и то от бедните хора ", разяснява анализаторът.

Според него офанзивата към
хазарта не е лицемерна, а достоверна, само че: "... какви ще са резултатите от това внезапно деяние...? " Той съпостави офанзивите към други " пишман олигарси като Баневи ", само че в този момент " Божков е елитът на прехода ".

" Това е поръчка на прокуратурата, че стартира да поставя завършек на престъпния преход и от една страна е много смело и обнадеждаващо и в това време много реалистично. Васил Божков е благородник, с цел да разберем какво се случва, би трябвало да прочетем Макиавели от 15 век ", изясни Александров.

В тази връзка той уточни, че обществото копнее за правдивост и прокуратурата стартира да работи.

" Иван Гешев приказва като политик, а не като правист. Това е политическа поръчка, която се посреща доста добре - има доста небогати хора и обществено обезсърчение ", разяснява Харалан Александров. /БНТ

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР