Дълго време готвих кюфтета, както обикновено. Правя месото на кайма

...
Дълго време готвих кюфтета, както обикновено. Правя месото на кайма
Коментари Харесай

Стар циганин ми каза тайната за идеалните кюфтета – ВИДЕО

Дълго време готвих кюфтета, както нормално. Правя месото на кайма или закупувам подготвена, наквасен самун, който прибавям към нея. След това поставям лук и чесън и ги пържа в тигана. Но след време по много необичайно стичане на събитията ядох най-вкусните кюфтета на една циганска женитба “, по този начин читателка на jenata.blitz.bg стартира писмото си до фейсбук страницата на jenata.blitz.bg, където ще намерите още доста потребни и забавни четива за всеки!

Жената показа, че е питала един от старите роми по какъв начин са създали тези неповторимо вкусни кюфтета. За благополучие мъжът й споделил къде е разковничето.

„ Циганинът ми сподели, че в случай че прибавя единствено една спомагателна съставна част към мляното месо, кюфтето ще стане толкоз вкусно, че по-късно ще ми бъде невероятно да спра да ги хапвам. И беше прав! “, безапелационна е читателката на jenata.blitz.bg.

Започнете да подготвяне сместа за кюфтета с нормалните съставки:
към 700 грама смляно говеждо месо;
половин самун (накиснат или изполвайте галета);
чаша мляко;
лук;
няколко глави чесън;
растително масло за пърженето;
сол и черен пипер на усет.

Трохите самун накиснете не във вода, а в млякото. След това ги прибавете към месото като сложите и нарязания чесън и лук, както и подправките. Смесете всичко!

И тъкмо тук идва тайната циганска рецепта, която ще направи кюфтетата феноменално вкусни.

„ Старият ром ми сподели, че към каймата поставят домати! Да, домати! Измиват се добре, обелват се и се нарязват на доста ситно. След това се объркват с някаква зеленина (копър да речем) и всичко това се прибавя към каймата за кюфтетата “, споделя читателката на на jenata.blitz.bg.

И това е – от тук нататък пържете както нормално!

Жената споделя, че остарелият ром й се е заклел, че по-вкусни кюфтета не съществуват!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР