Дълго преди изразът тигрова майка да влезе в употреба с

...
Дълго преди изразът тигрова майка да влезе в употреба с
Коментари Харесай

Номинираната за Оскар Мишел Йео - всичко, навсякъде, наведнъж  


Дълго преди изразът тигрова майка да влезе в приложимост с големия триумф на кино лентата “Всичко на всички места едновременно ”, малайзийската актриса Мишел Йео към този момент въплъщава този архетип на екрана повече от сполучливо.

Мишел Йео е родена в малайзийско-китайско семейство от хокиенски и кантонски генезис на 6 август 1962 година в Ипох, Перак.

В доста от функциите си, изключително в американските филми, тя играе комплицираната и неразгадаема женска фигура, която искаш да впечатлиш непременно. От менторката в " Приближаващ се тигър, прикрит змей ", през взискателната перфекционистка в " Мемоарите на една гейша ", до студената и пренебрежителна майка в " Луди богаташи от Азия " - Йео гради цялата си кариера, пресъздавайки мощни и спорни персонажи.

Снимка: A24


Но едвам в ролята си на Евелин Уанг във кино лентата " Всичко едновременно " Йео преодолява стандарта за майка тигрица, разкривайки прочувствените дълбочини и уязвимостта на героинята. В ролята на майка - китайска имигрантка, която се бори да удържи живота си - Йео показва една от най-проникновените си и смели функции до момента, съчетавайки в идентична степен парадокс и сурова страст.

На 60-годишна възраст Йео към момента извършва сама каскадите си и счита, че тази роля е най-смелата ѝ до момента. Очевидно по този начин счита и рецензията, защото актрисата получава необятно самопризнание за работата си. След излизането на кино лентата, Мишел Йео печели първия си Златен глобус, първата си номинация за Оскар, втората си номинация за БАФТА и първата си номинация за премиите " Изборът на критиците ".

Освен това тя става първата азиатка, спечелила премия в обособена категория на премиите на Гилдията на филмовите артисти, като печели оценката на Гилдията за изключителна женска роля.

Извън блясъка на аления килим, въздействието на “Всичко на всички места едновременно ” е усетено от фенове от всички възрасти и от всички краища на света. По време на присъединяване си в Седмицата на модата в Париж към Йео се доближава младо момиче от азиатски генезис, което е толкоз разгорещено от кино лентата, че едвам съумява да приказва през сълзи. Това е единствено един от образците за многото хора, които са били допрени от работата на Йео и са се почувствали въодушевени да преследват личните си фантазии и желания.

Снимка: A24


За самата Йео поемането на опасности не е непознато. След като минава от специалността си на балерина към упражняване на бойни изкуства и в последна сметка се трансформира в една от най-големите женски екшън звезди в Азия, тя споделя пред ELLE.

“Вярвам, че би трябвало да се поемат пресметнати опасности, тъй като в случай че правиш едно и също нещо, няма неспокойствие. Нищо автентично няма да се получи от това. ”

Като първата малайзийска жена, номинирана за премия за най-хубава актриса в историята на Академията, Йео към този момент е влезнала в историята. Дали ще завоюва премията или не, следва да разберем, само че едно е ясно: въздействието на Мишел Йео върху киното и публиката към този момент е голямо.

Екипът ни продължава да следи новините към блестящото събитие, а развръзката чакаме на 12-и март 2023 година спектакъл " Долби " в Лос Анджелис, когато Академията за кино изкуство и просвета ще бъде хазаин на 95-ата гала по връчване на премиите " Оскар ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР