Дългият уикенд започна с интензивен трафик по пътищата на страната.

...
Дългият уикенд започна с интензивен трафик по пътищата на страната.
Коментари Харесай

Интензивен трафик по пътищата заради дългия уикенд

Дългият уикенд стартира с натоварен трафик по пътищата на страната. В София обичайно най-натоварени са изходните пътни артерии - булевардите " Цариградско шосе ", " Ботевградско шосе ", " Цар Борис III ", както и Околовръстен път и Северна скоростна дъга.

По републиканската пътна мрежа най-натоварено е придвижването по автомагистралите " Тракия ", " Хемус " и " Струма ". Заради ремонт е лимитирано придвижването камиони над 12 тона по Автомагистрала " Тракия ", посока Пловдив, региона на км. 20, през днешния ден до 20.00 ч. от км. 5 до км. 23 до пътен възел " Вакарел ". Обособен е обходен маршрут по път I-8 /София – Пловдив/ с отблъскване на придвижването от Автомагистрала " Тракия " по пътна връзка при км. 5 и връщане на автомагистралата при км. 23 при пътен възел " Вакарел ", като във връзка със основаната организация на място екипи от Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР-София контролират трафика на транспортни средства.

Затруднено е и придвижването по същата автомагистрала в региона на км. 67 и там то е в двете посоки в платното посока София от км. 66 до км. 69, заради спешен ремонт на дилатационни фуги на виадукт.

На автомагистралите " Тракия " и " Хемус " има места, на който придвижването е лимитирано в някоя от лентите поради ремонт, само че на тези места не се следи скупчване на огромен брой изчакващи транспортни средства. Към Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " също има сериозен трафик към Гърция и Турция. Министерство на вътрешните работи е подхванало нужните ограничения.

Към момента не са въведени ограничавания поради произшествия, оповестяват още от вътрешното министерство.

Министерство на вътрешните работи моли към водачите, подхванали пътешестване през почивните дни, да понижат скоростта, да слагат защитните колани, да не подхващат рискови изпреварвания и маневри, да съблюдават рестриктивните мерки и разпорежданията на контролните органи, и да подхващат пътешестване само откакто са се уверили в техническата редовност на транспортното средство.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР