Дългият 1,6 км участък от пътя Wattway, състоящ се от

...
Дългият 1,6 км участък от пътя Wattway, състоящ се от
Коментари Харесай

Проектът за път на слънчеви батери се провали

Дългият 1,6 км сектор от пътя Wattway, състоящ се от слънчеви панели, към този момент е изцяло неспособен за приложимост. Съоръжението се намира във Франция, като влезе в употреба преди 3 години. Заради прекосяването върху него на тежка техника, както и поради дъжда и снега, пътят е излязъл от строя, оповестява в. Le Monde.


Създаването на тестовото трасе Wattway струваше над 5 млн. евро. То беше издигнато през 2016 година, откакто Агенцията по околната среда на Франция разгласи, че сходен път ще генерира електричество, задоволително за зареждането на обитаемо място с 5000 поданици. Трасето черпеше сила от уличните стълбове в град Турувр-о-Перш.
Почти незабавно след началото на плана един след различен започнаха да излизат от строя фотоволтаичните панели, които заемат повърхност от 3000 квадратни метра. Тяхното покритие не съумя да издържи на тежестта на колите, преминаващи през трасето. Освен това, се оказа, че те са доста шумни и това накара локалните управляващи да лимитират скоростта в сектора до 70 км/ч.


В началото на 2019 година стана ясно, че вместо оповестените 150 000 кВт/ч електрическа енергия, пътят създава едвам 40 000 кВт/ч. В резултат на това, годишните доходи от него понижиха от 10 500 евро на 3100 евро. Причината за понижена успеваемост на Wattway се дължи на дъжда и снега, както и на тежката техника, преминаваща по трасето.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР