Дългите връзки понякога стават токсични. Но ни е трудно да

...
Дългите връзки понякога стават токсични. Но ни е трудно да
Коментари Харесай

Приятел с бившите? Айде, стига, няма нужда

Дългите връзки от време на време стават токсични. Но ни е мъчно да кажем „ край”. Защото... Навикът си е навикът, страхът да не останем сами е огромен. Въобще – сложна работа. И въпреки всичко, когато най-после вземем значимото решение, идва най-трудното. Да се научим да живеем без индивида, с който години наред сме делили всекидневието и леглото си. И доста от нас вземат решение, че е по-добре да запазят другарски връзки. Според психолозите обаче, това не е толкоз добра концепция. С изключение на случаите, когато във връзката са се родили деца... Ето за какво другарството с някогашния не е целесъобразно.

Ако останете другари, мъчно ще продължите с живота си.
Какъв е смисълът да се виждате? Нали желаете да продължите напред? Тогава оставете някогашния да си живее живота и започнете да градите своя. Освен това границата сред интимната и другарската непосредственост е прекомерно тънка и внезапно може да се окажете отново обятията му, а това не е добре. За вас.

Чувствата умират мъчно.
Дори, когато връзките са буксували... Да, нужно ви е време. И с цел да стане по-безболезнено всичко, не ви би трябвало да се виждате. Нали знаете – очи, които не се виждат, се не помнят. Не удължавайте мъката си. Сложете точка и минете напред.

Ако останете другари, болката ще е по-голяма.
Представете си, че той срещне друга преди вие да срещнете различен. И ви споделя страстите си. Дори да знаете, че сред вас всичко е завършило, нещо ще почне да ви дълбае от вътрешната страна. Колкото и да е мъчително, от време на време е по-добре да вземете изрично решение и да се отдръпнете един от различен – най-малко до момента в който времето свърши своята работа. Може би след време, когато възприятията поутихнат, ще можете да бъдете просто положителни познати. Може би.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР