Дългите работни часове и кратките срокове често водят до силен

...
Дългите работни часове и кратките срокове често водят до силен
Коментари Харесай

Японският чай Матча помага срещу стрес

Дългите работни часове и късите периоди постоянно водят до мощен физически и душевен стрес .

Ако всекидневието ви е с напрежение, е значимо да откриете метод да се справяте с него - посредством подготвителен режим или вярно хранене . Според японски експерти, представени от Ен Ди Ти Ви, пиенето на чай Матча има редица изгоди за здравето , измежду които понижаване на тревогата.
 / iStock/Getty Images
Матча съставлява надробен прахуляк от свежи листа на отглеждано съвсем напълно на сянка чаено растение Camellia sinensis.

За задачите на актуалното проучване експерти от университета на Кумамото са подложили мишки на комплициран тест в лабиринт, който е стресиращ за животните. Използвайки теста, откривателите са открили, че тревогата на мишките понижава, откакто им бъде даден дестилат от Матча или Матча на прахуляк. -->

Според учените успокояващият резултат на чая се дължи на механизми, които задействат някои допаминови и серотонинови рецептори с роля в тревожното държание.
 / iStock/Getty Images
„ Въпреки че са нужни по-нататъшни изследвания, резултатите от актуалното проучване демонстрират, че чаят Матча, който от години се използва като здравно средство, може да е от изгода за човешкото тяло “, споделя Юки Курауичи от изследователския екип.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР