Дългите опашки причиняват проблеми за водачите, околната среда и единния

...
Дългите опашки причиняват проблеми за водачите, околната среда и единния
Коментари Харесай

За справяне с опашките от камиони. ЕП призова за сухопътен Шенген за България и Румъния

Дългите опашки предизвикват проблеми за водачите, околната среда и единния пазар на Европейския съюз (ЕС) . Преминаването на граничните контролно-пропускателни пунктове за товарен превоз би трябвало да бъде безпрепятствено и ефикасно. Необходимо е пълноправно участие в Шенген на Румъния и България през 2024 година

За това прикани Европейският парламент (ЕП) Съвета на Европейски Съюз в предложение за резолюция, признато с повдигане на ръка в сряда.

Призивът им идва дни, откакто България и Румъния влязоха в Шенгенското пространство. Двете страни в края на 2023 година след дългогодишни старания. Последната страна, която постановяваше несъгласие на решението, беше Австрия . Тя се съгласи да го отстрани, при изискване че сухопътните граници бъдат отворени на по-късен стадий.

Екологичен потенциал приканва Съвета на Европейски Съюз да вземе решението за сухопътен Шенген на България и Румъния доникъде на 2024 година

В резолюцията си евродепутатите показват, че заради разнообразни фактори, в това число непълен механически потенциал, дефицит на личен състав и продължителни инспекции на товарите, стотици камиони се задържат всеки ден по вътрешните граници на Европейски Съюз.

Гладкото и ефикасно прекосяване на камионите би трябвало да се подсигурява с съответни ограничения, споделят евродепутатите.

Те желаят обвързващи законодателни ограничения за основаване на стандарт за целия Европейски Съюз от приблизително една минута за обработка на камионите на граничните контролно-пропускателни пунктове в границите на Европейски Съюз.

Предлагат законодателство, което да разреши на водачите на камиони да употребяват по-малки гранични пунктове, когато главните артерии са затворени.
 Обяснено. Какво от това, че сме в Шенген  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР