Дългите черни пътища някога са били обитавани от оживена общност,

...
Дългите черни пътища някога са били обитавани от оживена общност,
Коментари Харесай

Потомците се борят за запазване на историческите чернокожи общности. Поддържането на тяхното наследство живо е сложно

Дългите черни пътища в миналото са били населявани от оживена общественост, която е имала лична бартерна система и доходоносна промишленост за стриди.

„ В един миг имаше над хиляда хора, живеещи на този остров “, сподели Робинсън. Сега тя и няколко братовчеди са единствените от произхода на Гула, които са останали.

Историческите черни общности като остров Дауфуски умират и потомци като Робинсън се пробват да спасят това, което е останало от бързо избледняваща история.

„ Градовете са достоверният източник или източници на огромна част от нашата просвета, нашата история, нашето физическо изражение на място “, сподели Еверет Флай, ландшафтен проектант, който откри повече от 1800 черни исторически селища посредством своите проучвания.

Учените дефинират историческа чернокожа общественост или град като населено място, учредено от някогашни поробени хора, нормално сред края на 19-ти и началото на 20-ти век. Анклавите постоянно са имали свои лични църкви, учебни заведения, магазини и стопански системи.

Ф...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР