Дълги опашки за получаване на пенсиите отново се извиват пред

...
Дълги опашки за получаване на пенсиите отново се извиват пред
Коментари Харесай

Отново големи опашки за пенсии пред пощите заради хакерската атака отпреди три седмици

Дълги опашки за приемане на пенсиите още веднъж се извиват пред пощите. Причината за това е, че за втори следващ месец пенсиите се изплащат по хартиени описи с имената на пенсионерите. Освен това пенсиите се дават единствено в пощенските станции по последния непрекъснат адрес, който е деклариран в Национален осигурителен институт.

Три седмици след хакерската офанзива против “Български пощи” от 16 април електроните системи към момента не работят. Новия началник на “Български пощи” Богдан Теофанидис изясни, че изплащането на пенсиите за май ще стане по непрекъснат адрес, подаден в Национален осигурителен институт, с цел да не рискуваме човек да получи няколко пъти пенсията си от разнообразни пощенски станции. Той приканва пенсионерите да заобикалят ранните утринни часове, с цел да не се образуват дълги опашки пред пощите, както и в случай че е допустимо, да не се струпват пред пощите през първите дни от започва при изплащането на парите. Но не стана ясно какво да вършат хората, които незабавно имат потребност от пенсията си и за които е от голяма важност дали ще получат парите си на 10-то или на 20-то число от месеца.

Освен това изплащането на пенсиите посредством пощенските станции става по график, който авансово е разгласен във всяка една от тях.

Изплащане на пенсиите и добавките към тях за месец май стартира на 9 май (понеделник) и ще продължи до 20 май (петък), оповестиха от Национален осигурителен институт.

Едновременно с тях още веднъж ще бъдат направени и спомагателни заплащания, които не са пенсии, само че се изплащат дружно с пенсиите. Това са коронавирус добавката от 60 лева, която получава всеки пенсионер, както и още една добавка, тъй че от януари до юни пенсионерите да взимат най-малко толкоз пари, колкото през декември предходната година.

Преводите на майските пенсии по сметките на хората, които получават сумите по банков път, ще бъдат осъществени на 9 май.

Щетите от хакерската офанзива против “Българки пощи” са съществени, защото са наранени съвсем всички осведомителни системи, които обслужват разнообразни услуги в пощите - интернационалните колета, вътрешни колета, пощенски записи и заплащане на сметки. Засегнати са всички най-важни сървъри и съвсем всички работни компютри, пръснати на хиляди места в цялата страна.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР