Дълги опашки пред избирателните секции и неизправни машини за гласуване

...
Дълги опашки пред избирателните секции и неизправни машини за гласуване
Коментари Харесай

Дълги опашки и развалени машини за гласуване белязаха изборите в САЩ

Дълги опашки пред изборните секции и неизправни машини за гласоподаване помрачиха първите часове от гласуването в изборни региони по цялата територия на Съединени американски щати, където се организират междинни избори за Конгрес.
 В Съединени американски щати гласоподават за Конгрес, вотът е тест за Тръмп
Някои от най-големите проблеми бяха в Джорджия - щат с оспорвана конкуренция за губернаторското място, а някои гласоподаватели там споделиха, че са чакали до три часа, с цел да гласоподават, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В изборна секция в Снелвил, Джорджия, над 100 души чакаха часове наред, с цел да гласоподават. Машините за гласоподаване в окръг Гуинет не работеха, по тази причина членовете на секционните комисии предлагаха хартиени бюлетини, до момента в който се опитваха да намерят работещи машини, които да заменят развалените.

Избиратели обясниха, че имало и такива, които решили да си тръгнат, като отказали хартиените бюлетини, тъй като нямали доверие на този метод на гласоподаване. 

Говорител на окръжните изборни управляващи съобщи, че в някои изборни региони е имало проблеми с по този начин наречения експреспол, машини, които членовете на изборните секции употребяват, с цел да записват гласоподавателите и да им издават карти за достъп до машините за гласоподаване.

Още преди днешния избирателен ден в Съединени американски щати имаше безпокойства от друго естество заради системите за гласоподаване и регистрация - било то поради машини, изменящи желанията на гласоподавателите, или поради върнати неверно написани регистрационни формуляри.

Представители на изборните управляващи и неправителствени организации се притесняваха, че доверието на гласоподавателите в резултатите може да бъде подронено, в случай че тези проблеми станат още по-масови в течение на изборния ден. Милиони американци ще гласоподават през днешния ден във значими изборни съревнования за Конгреса и губернаторски места.

В изборните секции из целия Ню Йорк имаше известия за развалени скенери за бюлетини. В един от изборните региони изборната интензивност беше толкоз висока, че заради развалените устройства се образува дълга опашка.
Във Финикс, Аризона, се сътвори комплициране поради заключена изборна секция, което наложи гласоподаватели да бъдат препращани да гласоподават в прилежащ изборен регион.

Според вестник " Хюстън кроникъл " в Хюстън, Тексас, доста локални поданици не могли да гласоподават поради проблеми с машините за регистрация на гласоподаватели, съобщи ТАСС.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР