Дълги опашки пред избирателните секции и неизправни машини за гласуване

...
Дълги опашки пред избирателните секции и неизправни машини за гласуване
Коментари Харесай

Изборите в САЩ започнаха с дълги опашки пред секциите

Дълги опашки пред изборните секции и неизправни машини за гласоподаване помрачиха първите часове от гласуването в изборни региони по цялата територия на Съединени американски щати. Някои от най-големите проблеми бяха в Джорджия - щат с оспорвана конкуренция за губернаторското място, а някои гласоподаватели там споделиха, че са чакали до три часа, с цел да гласоподават, заяви Асошиейтед прес.

В изборна секция в Снелвил, Джорджия, над 100 души чакаха часове наред, с цел да гласоподават. Машините за гласоподаване в окръг Гуинет не работеха, по тази причина членовете на секционните комисии предлагаха хартиени бюлетини, до момента в който се опитваха да намерят работещи машини, които да заменят развалените.

Онтария Удс, гласоподавател, съобщи, че към 20 души, които били пристигнали да гласоподават, си тръгнали поради опашките.

" Опитвахме се да им кажем да почакат, само че хората имат деца. Хората стартират да се ядосват. Хората са изтощени ", сподели тя. Удс и други споделиха, че отказали препоръчаните хартиени бюлетини, тъй като нямали доверие в този метод на гласоподаване.

Говорител на окръжните изборни управляващи съобщи, че в някои изборни региони е имало проблеми с по този начин наречения експреспол, машини, които членовете на изборните секции употребяват, с цел да записват гласоподавателите и да им издават карти за достъп до машините за гласоподаване.

Още преди днешния избирателен ден в Съединени американски щати имаше безпокойства от друго естество заради системите за гласоподаване и регистрация - било то поради машини, изменящи желанията на гласоподавателите, или поради върнати неверно написани регистрационни формуляри.

Представители на изборните управляващи и неправителствени организации се притесняваха, че доверието на гласоподавателите в резултатите може да бъде подронено, в случай че тези проблеми станат още по-масови в течение на изборния ден. Милиони американци ще гласоподават през днешния ден във значими изборни съревнования за Конгреса и губернаторски места.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР