Дълги опашки от превозни средства бяха забелязани на граничния пункт

...
Дълги опашки от превозни средства бяха забелязани на граничния пункт
Коментари Харесай

Не е истина! 2500 руснаци избягаха в Монголия

Дълги опашки от транспортни средства бяха видяни на граничния пункт сред Монголия и Русия в неделя, хората бягаха от извиканите от Кремъл стотици хиляди резервисти за войната в Украйна.

Ръководителят на контролно-пропускателен пункт в град Алтанбулаг сподели пред Агенция Франс Прес, че повече от 3000 руснаци са влезнали в Монголия през този пункт от сряда, множеството от тях мъже. Опашки от хора с съветски паспорти също бяха видяни пред гишето за имиграция на граничния пункт, съгласно кореспондент на AFP там.

„ От 21 септември броят на съветските жители, влизащи в Монголия, се е нараснал “, сподели ръководителят на контролно-пропусквателен пункт майор Г. Бямбасурен пред AFP. „ Към 12:00 през днешния ден (неделя) над 3000 съветски жители са влезнали в Монголия. Бямбасурен сподели, че към 2500 от руснаците, пресичащи границата, са мъже, до момента в който повече от 500 са дами и деца.

Повечето от тях са самотни младежи, минали границата с родителите си ”, добави той. Руските жители могат да посетят Монголия и да останат без виза 30 дни и да удължат престоя си с още 30 дни, в случай че е належащо, сподели Бямбасурен.

В Русия управляващите задържаха в събота над 700 души в митинги против частичната военна готовност, съгласно самостоятелна мониторингова група OVD-Info. Тя преброи минимум 726 души, арестувани на манифестации в 32 града, съвсем половината от които в Москва. Поток от руснаци също бяха видяни да се стичат по въздуха към Истанбул в събота, където няколко показаха облекчение от бягството, само че също по този начин и угриженост за сигурността на останалите им близки в Русия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР