Дълги опашки от желаещи да се ваксинират срещу Covid-19 се

...
Дълги опашки от желаещи да се ваксинират срещу Covid-19 се
Коментари Харесай

Унгарците извиха дълги опашки за ваксини

Дълги опашки от искащи да се имунизират против Covid-19 се образуваха пред огромните лечебни заведения в Будапеща в първия ден, в който в Унгария се предлага опция за имунизация без авансово вписване. Това се случва на фона на растеж на новозаразените в страната, съобщи Ройтерс.

В петък Унгария регистрира рекорден брой нови случаи - 11 289, а през днешния ден записва общо 27 209 за дните от петък до неделя, плюс 392 смъртни случая за същия интервал. Общият брой на умрелите от началото на пандемията е 33 172.

Въпреки че хората се редят на опашки за имунизиране, имунизацията изостава от междинното ниво за Европейски Съюз - изцяло имунизирани са към 5,8 милиона души от общо 10 млн. население.

Миналата седмица държавното управление вкара наложително носене на маски на закрито и съобщи, че ще направи за всички работещи в опазването на здравето. Но тези ограничения не са толкоз строги, колкото прикани в сряда Унгарската здравна камара, прецизира Българска телеграфна агенция.
 35 000 споделиха
35 000 споделиха " не " на Коронавирус рестриктивните мерки в Австрия

Страната вкарва локдаун и наложителна имунизация

Снощи Янош Славик, шеф на най-голямата болница в Будапеща, лекуваща пациенти с коронавирус, съобщи пред частната телевизия ATV, че скоро може да се наложи да бъдат въведени нови ограничения. Той сподели, че сред 80 и 90 % от пациентите с Covid-19, които се нуждаят от интензивни грижи, са неимунизирани , и че интензивното поделение в болничното заведение му е цялостно.

, който през април ще се яви на избори, поддържа внимателен баланс сред въвеждането на строги и непопулярни здравни ограничения и запазването на мощно икономическо възобновяване.
 Ново проваляне за Унгария в правосъдна борба с Европейски Съюз
Ново проваляне за Унгария в правосъдна борба с Европейски Съюз

Страната не е спазила европейското право с мярка против миграцията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР